La Vanguardia (Català) - Diners

Relleu a l’Ibex 35

- Primo González

Després d’una cursa meteòrica, Más Móvil agafa el relleu de Tècniques Reunides el dilluns 24 de juny ◊ Acerinox (+3,30%) ◊ Acciona (+2,25%) rivalitza amb Siemens Gamesa per la segona plaça de l’Ibex 35 en guanys anuals. Aquesta setmana, Acciona ha guanyat una mica menys que el seu rival, però s’ha enfilat per sobre del 40% de guany anual.

√ ACS (-0,08%) es manté en la zona dels 37,3 euros per acció sense gaires moviments de relleu. Des del gener acumula un 11% de pujada.

◊ Aena (+0,41%) continua apostant per superar els 180 euros per acció i entrar a la seva zona de màxims històrics, però els volums de negoci no acompanyen.

√ Amadeus (-4,62%) ha registrat una de les seves pèrdues més importants en els últims mesos fins a retrocedir a la zona dels 68 euros per acció. Els moviments al voltant d’aquest valor han vingut els últims dies d’inversors baixistes, que de moment han frenat les seves aspiracion­s de recuperaci­ó de màxims històrics.

◊ Arcelor Mittal (+8,28%) ha liderat els guanys del selectiu aquesta setmana, cosa que li ha permès recuperar-se de la mala ratxa iniciada amitjans de febrer. Les accions han acabat la setmana en els 14,6 euros, encara molt lluny dels 28 euros per acció que li ha assignat Citibank. La promesa de millora agressiva del dividend ha suscitat bastant d’interès entre els inversors.

√ Banc Sabadell (-2,19%) no aconseguei­x recuperar l’euro per acció en la seva cotització, ja que els bancs continuen castigats per les poques perspectiv­es que hi ha de pujada dels tipus d’interès.

√ Bankia (-1,42%) ha tornat a perdre terreny davant de les escasses expectativ­es de pròxima col·locació en Borsa de les accions de l’entitat en mans de l’Estat. Els 2 euros per acció estan una mica allunyats , demanera que no sembla probable un retrocés fins aquests nivells.

√ Bankinter (-3,15%) està a punt de perdre ara els 6 euros per acció tot i disposar d’una de les millors posicions entre les entitats bancàries. Amb la caiguda d’aquesta setmana acumula un 11% de retrocés des de començamen­ts d’any.

√ BBVA (-0,90%) s’ha acomiadat de tota opció de recuperar els 5 euros per acció després del càstig que van patir les seves accions a causa de la rebaixa de valoració dels analistes de Credit Suisse, que van retallar des de 5,4 euros el seu preu objectiu fins als 4,5 euros per acció. √ CaixaBank (-1,49%) perd més del 15% des de començamen­t d’any, cosa que el manté com el banc de l’Ibex 35 més castigat pel retard en les pujades de tipus d’interès anunciats pels bancs centrals les últimes setmanes.

◊ Cellnex (+1,33%) ja acumula un 52% de guany des de començamen­t d’any després d’haver-se estabilitz­at en els 32 euros per acció. És el millor valor del selectiu aquest any, afavorit pels analistes amb bones valoracion­s a causa dels elogis que està rebent la seva estratègia d’expansió per la doble via de compra de torres i l’expansió derivada de les noves oportunita­ts de negoci que aportarà amitjà termini l’entorn del 5G, la nova tecnologia de les comunicaci­ons.

◊ Cie Automotive (+4,05%) ha presentat un dels millors guanys del selectiu aquesta setmana i acumula un 12% des de començamen­t d’any. Ja ha entrat a la zona dels 23 euros per acció i espera el pagament de dividend per a primers de juliol.

◊ Colonial (+1,70%) ja voreja el 25% de guany l’any després de superar els 10 euros per acció la setmana passada, nivell que ha consolidat els últims dies. És un dels valors defensius més seguits pels inversors.

√ Enagás (-1,65%) ha ensopegat aquesta setmana, però no prou per perdre la cota dels 25 euros per acció.

◊ Ence (+0,16%) continua amb forts alts i baixos, si bé el balanç setmanal ha estat bastant neutral. Es manté com el pitjor valor de l’Ibex 35, amb un 32% de retrocés acumulat.

◊ Endesa (+0,89%) aspira a recuperar els 24 euros per acció, però aquesta setmana els valors elèctrics no han tingut la mateixa acceptació del passat recent.

◊ Ferrovial (+2,17%) ha saltat a la zona dels 22 euros per acció i es consolida com un dels millors valors del selectiu l’any, amb un 27% de guany acumulat.

√ Grifols (-0,21%) s’ha quedat en els 24 euros després de l’estirada dels últims dies i guanya un 6% l’any.

√ IAG (-1,30%) es manté com un dels pitjors valors del selectiu aquest any, amb un 25% de pèrdua acumulada.

◊ Iberdrola (+0,99%) sembla cada dies més proper als 9 euros per acció, un 30% de guany l’any. És el valor defensiu per excel·lència i pot veure millorada la seva ponderació a l’Ibex 35 les properes setmanes, cosa que reforçaria el seu pes a les carteres dels fons.

√ Inditex (-0,32%) ha confirmat amb escreix els seus bons resultats trimestral­s (que va tancar a finals d’abril), amb l’inesperat anunci demillora del dividend. La companyia pagarà un

EL MILLOR ARCELOR M +8,28%

dividend extra d’1 euro per acció a repartir amb càrrec a tres exercicis, aquest, el passat i el pròxim. El dividend normal serà de 0,88 euros per acció amb càrrec al 2018, un 17% més que a l’exercici del 2017, del qual ja ha pagat 0,44 euros i queda un altre import similar per a primers de novembre. Inditex ha anunciat la seva política de millora de la part del benefici que destina a dividend, pujant del 50% al 60%. Les accions es mantenen en els 25 euros.

√ Indra (-1,03%) s’ha allunyat una mica més dels 10 euros per acció, però les perspectiv­es són alcistes. De moment guanya un 18% l’any.

√ Mapfre (-1,09%) ha retrocedit lleugerame­nt aquesta setmana, però manté un 14% de guany l’any.

√ Mediaset (-1,91%) ha pagat en part l’esforç de la setmana anterior, però manté un 29% de guany l’any.

◊ Meliá Hotels (+1,26%) sembla que torna a la normalitat alcista, per sobre dels 8 euros per acció i un 3% de guany l’any.

◊ Merlin Properties (+0,74%) ja ronda el 16% de guany l’any després de consolidar-se aquests dies per sobre dels 12 euros.

√ Naturgy (-1,78%) s’ha mantingut estable a la zona dels 25 euros malgrat la caiguda, en què han influït lesmales valoracion­s dels analistes del Santander, que situen el seu preu objectiu en 24 euros per acció, tot i haver-lo elevat.

√ Red Eléctrica (-1,50%) continua a la corda fluixa, amb oscil·lacions constants i sense un rumb fix. Guanya encara no un 1% l’any.

√ Repsol (-2,46%) no s’ha salvat de la topada dels preus, si bé la pèrdua ha estat moderada. Guanya poc més de l’1% l’any.

√ Santander (-0,25%) s’ha mantingut bastant estable tota la setmana, en plena negociació del seu ajust de personal que ja sembla tancat.

◊ Siemens Gamesa (+2,70%) guanya un 40% l’any després de la recuperaci­ó d’aquests darrers dies, amb les accions amb el rumb cap als 15 euros.

√ Técnicas Reunidas (-1,10%) es disposa a viure la seva última setmana a l’Ibex 35 després de ser rellevada per MásMóvil a partir de la propera setmana. Les accions han patit un lleuger retrocés.

√ Telefónica (-0,35%) manté els seus lleus guanys anuals malgrat el lleuger retrocés d’aquests últims dies. Els 8 euros es resisteixe­n a arribar.

√ Viscofán (-0,09%) s’hamantingu­t estable en els 45 euros per acció, amb un 4% de pèrdua acumulada.

EL PITJOR AMADEU -4,62%

 ??  ?? ha tornat a positiu anual després de diverses setmanes d’incertesa i volatilita­t. El negoci de l’acer continua molt volàtil, si bé la companyia espanyola està centrada en l’inoxidable, que ésmés estable.
ha tornat a positiu anual després de diverses setmanes d’incertesa i volatilita­t. El negoci de l’acer continua molt volàtil, si bé la companyia espanyola està centrada en l’inoxidable, que ésmés estable.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain