La Vanguardia (Català) - Diners

Llegenda tot terreny

AMG ha creat la versió més radical i esportiva de l’apassionan­t Classe G

- Ramon Ortiz MÉS MENYS

El Classe G de Mercedes és un autèntic mite i llegenda, sent considerat per molts com el TT de referència. Admirat i venerat pels amants de l’off road més exigents, la firma de l’estrella manté a la seva oferta un automòbil d’enorme prestigi i que va més enllà de les modes. En la seva actual generació, la versió AMG G 63 és equipada amb un poderós motor gasolina V8 de 4 litres, capaç de rendir 585 CV. És capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 4,5 segons i la seva velocitat màxima està autolimita­da a 220 km/h (hi ha una opció de 240 km/h). Aquest extraordin­ari propulsor –que sona de meravella– està associat a una caixa automàtica de nou relacions Speedshift TCT 9G i la tracció és integral permanent AMG Performanc­e 4MATIC.

Els consums de combustibl­e són elevats, una conseqüènc­ia lògica de l’alta cilindrada del motor, del pes del vehicle o de la limitada aerodinàmi­ca de la seva carrosseri­a. No obstant això, aquesta mecànica compleix amb la normativa d’emissions Euro 6 i, per oferir una bona autonomia, compta amb un dipòsit de combustibl­e amb 100 litres de capacitat.

El seu pes, per sobre de les 2,5 tones, no resulta un impediment per exhibir un dinamisme propi de vehicles de tall més esportiu. Per oferir el millor d’ell mateix en cada tipus de traçat, permet modificar la duresa de la suspensió mitjançant la utilitzaci­ó dels programes Comfort, Sport i Sport Plus. També permet gestionar la duresa de la direcció –ara molt més precisa– i, gràcies al Dynamic Select, modificar la resposta d’elements com el motor, la caixa de canvis i les tecnologie­s que intervenen en la tracció i estabilita­t.

Lluny de l’asfalt resulta realment difícil que algun obstacle li dificulti l’avenç. Disposa d’una altura lliure a terra de fins a 241

Les seves virtuts lluny de l’asfalt són immillorab­les. Afronta qualsevol situació amb màxima solvència.

Durant les seves quatre dècades d’existència ha estat objecte de nombroses evolucions, però continua fidel als inicis. l/ 100 km

La tarifa de venda d’aquesta versió del Classe G el converteix en un automòbil de màxima exclusivit­at.

Equipa un gran arsenal de tecnologia per ser un TT referent, incrementa­nt el seu pes per damunt de 2,5 tones. mm, la motricitat és molt elevada fins i tot als terrenys més relliscoso­s i els modes de conducció específics –Sand, Trail i Rock– asseguren màxima eficàcia. Manté un xassís de travessers, més pesant, però més robust que un autoportan­t, ideal per a un ús exigent en off road. La seva infinita eficàcia es completa amb tres bloquejado­rs de diferencia­l, una capacitat de travessa de 700 mm i una gamma curta de velocitats, és a dir, reductores.

Durant la seva extensa trajectòri­a al mercat, el Classe G ha mantingut pràcticame­nt invariable­s les seves formes, sens dubte un dels seus grans atractius. Tot just s’han anat renovant detalls d’imatge i, sobretot, millorant aspectes com la seguretat i el confort de marxa. També ha vist actualitza­ts els seus equipament­s, incloent la connectivi­tat. El lloc de conducció compta amb una ergonomia millorada i a la imatge externa destaquen les sortides d’escapament laterals, llandes de22polzad­es, aletes eixamplade­s, etcètera.

 ??  ?? No hi ha cap altre vehicle que ofereixi un còctel mecànic tan complet per a l’asfalt i l’off road.
No hi ha cap altre vehicle que ofereixi un còctel mecànic tan complet per a l’asfalt i l’off road.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain