La Vanguardia (Català) - Diners

Aventurers i familiars

La tracció total permet gaudir de familiars amb vocació ‘off road’

- Ramon Ortiz

La definitiva consolidac­ió dels automòbils pertanyent­s als segments denominats SUV i crossover no és cap impediment perquè les carrosseri­es familiars continuïn tenint una important acceptació i demanda. Aquest és el cas de models com l’Outback de Subaru i el Passat Alltrack de Volkswagen, capaços d’oferir una polivalènc­ia excel·lent i notable capacitat per anar endavant en situacions de dificultat.

Per la seva notable funcionali­tat, el Subaru Outback és un dels familiars referents al mercat. La gamma de gasolina, basada en un motor 2.5i, és disponible amb una opció híbrida que pot funcionar amb GLP, solució que suposa una important reducció de despesa en combustibl­e. Aquesta econòmica i estalviado­ra alternativ­a suposa un desemborsa­ment addicional de 1.750 euros sobre el preu final del vehicle.

En el cas del Passat Alltrack, Volkswagen ofereix sobre la base del Passat Variant –la carrosseri­a familiar– una versió d’estil SUV que inclou detalls com uns para-xocs específics, proteccion­s, ampliació dels faldons laterals i passos de rodes eixamplats, elements que el diferencie­n de la resta de la gamma Passat Variant. En el seu cas, és disponible amb un poderós motor gasolina TSI, de dos litres de cilindrada, equipat amb filtre de partícules.

Tots dos automòbils, Outback i Passat Alltrack, compleixen amb gran solvència les funcions de vehicle polivalent i de tall familiar. Disposen d’habitacles amb molt d’espai i ambprou amplada perquè tres persones puguin viatjar de forma confortabl­e a les places posteriors, una cota que destaca especialme­nt en el model nipó.

El Passat Alltrack ofereix un lleuger avantatge en distància entre files de seients. Dotats de grans contraport­es d’accés, els espais de maleter són molt amplis, amb avantatge per al cotxe alemany, que ofereix uns excel·lents 639 litres de volum útil, davant els 559 litres de capacitat anunciats pel model de Subaru.

Outback i Passat Alltrack són capaços d’avançar amb gran eficàcia sobre terrenys amb poca adherència

Identitat pròpia

Al capítol mecànic, Subaru i Volkswagen aposten per camins diferents. En les versions de gasolina, l’Outback compta amb un bloc de 2,5 litres de cilindres oposats, mentre el Passat Alltrack confia en una mecànica dos litres TSI de la qual és possible extreure 272 CV, xifra molt superior als 175 CV del model japonès.

Combinats tots dos amb caixes de canvi automàtiqu­es, el rendiment del Passat Alltrack és lògicament molt superior, tant en capacitat d’acceleraci­ó com pel que fa a velocitat màxima.

La igualtat de registres és la nota dominant en els apartats de consums de combustibl­e i emissions de CO2, amb un lleuger avantatge per a l’automòbil de la casa alemanya.

Subaru Outback i VW Passat Alltrack permeten practicar una conducció segura i dinàmica. Les seves considerab­les dimenOutba­ck

Gràcies a la seva bona altura de terra i a un eficaç sistema de tracció integral, l’Outback pot superar terrenys irregulars sense por de patir pels baixos del cotxe. Incorpora a més un mode de conducció X i un sistema de control de descensos que actua com una reductora. Passat Alltrack

Respecte a la resta de la gamma Passat Variant, l’Alltrack disposa d’un tren de rodatge modificat que eleva la distància fins a terra fins a 172 mm. Per garantir el millor avenç en condicions d’escassa motricitat, aquesta variant del Passat disposa de tracció total permanent 4Motion. sions no resulten un impediment per mostrar notable agilitat de moviments en qualsevol tipus de traçat, assegurant un elevat grau de satisfacci­ó en la conducció.

Tan bon punt se surt de l’asfalt, aquests automòbils mostren totes les virtuts dinàmiques derivades dels seus sistemes de tracció total. Gaudeixen d’una capacitat de tracció excel·lent i permeten circular amb gran solvència.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain