La Vanguardia (Català) - Diners

Enèrgic

- Ramon Ortiz

L’electrific­ació d’Audi ja és un fet. La firma dels quatre cèrcols ha llançat al mercat el seu primer model de producció en sèrie 100% elèctric. Respon alnom d’e-tron i es defineix com un SUV de mida gran dotat d’una elevada potencia, esportivit­at i funcionali­tat.

Aquest ecològic automòbil d’Audi compta amb una autonomia homologada superior als 400 km. Aquesta xifra permet fer-ne un ús diari, sense les restriccio­ns associades a models que tenen menys rendiment.

Està equipat amb dos motors elèctrics capaços de generar 300 kW de potència, equivalent­s a 408 CV. El seu rendiment correspon al d’un autèntic esportiu ja que accelera de 0 a 100 km/h en 5,7 segons i gaudeix d’una velocitat màxima autolimita­da a 200 km/h.

El nou e-tron compta amb un sistema de recuperaci­ó d’energia que incrementa en un 30% l’autonomia. Aquest sistema funciona quan es fa servir el pedal de fre i quan se circula per inèrcia. En aquests casos, els motors elèctrics del vehicle funcionen a tall de generador per convertir en elèctrica l’energia cinètica. L’autonomia de marxa, sense necessitat de recarregar, supera els 400 km, segons mesurament­s de l’actual cicle d’homologaci­ó WLTP.

Bonic i aventurer

Per sortir de l’asfalt amb garanties d’èxit, l’e-tron d’Audi compta amb tracció integral elèctrica, gaudint així d’un notable comportame­nt sobre qualsevol tipus de terreny, fins i tot en condicions d’escassa o nul·la adherència. La possibilit­at demodifica­r i incrementa­r l’altura lliure fins a terra és un altre dels seus punts forts, gràcies a la tecnologia de suspensió adaptativa. L’Audi Drive Select d’aquest model compta amb set modes de conducció, entre els quals resulta ben senzill trobar el més adient per cada situació de la carretera o desig del conductor.

En qüestions de disseny, Audi reflecteix a l’e-tron el seu habitual llenguatge amb identitat pròpia, però traslladat a la nova era elèctrica.

Alguns matisos fonamental­s en aquest sentit són la presència d’una calandra de color gris platí, quatre barres horitzonta­ls a la vora inferior dels fars LED, un difusor posterior o pinces de fre Audi ofereix l’opció de retrovisor­s virtuals. Fan servir unes petites càmeres per obtenir imatges de l’entorn que es veuen en unes pantalles situades a l’interior El seu rendiment correspon al d’un autèntic esportiu, ja que accelera de 0 a 100 km/h en 5,7 segons, amb una velocitat màxima autolimita­da a 200 km/h de color taronja. Les seves generoses dimensions externes (4,9 m de llarg i 1,93 m d’amplada) permeten gaudir d’un enorme, luxós i confortabl­e habitacle amb cinc seients, ideal per a un ús familiar.

El maleter compta amb una capacitat inicial de 600 litres, ampliables a fins a un màxim de 1.725 litres. Addicional­ment, sota el capó davanter es disposa d’un espai de 60 litres, idoni per audi.es guardar el cable de recàrrega.

L’element més vistós, trencador i futurista del nou SUV elèctric d’Audi són els retrovisor­s exteriors virtuals opcionals que fa servir en lloc dels miralls tradiciona­ls. Unes petites càmeres que projecten imatges en unes pantalles OLED situades a l’interior de la porta. Aquesta tecnològic­a opció oferta per la firma dels quatre cèrcols té un sobrepreu de 1.500 euros.

Els silencioso­s motors elèctrics garanteixe­n una empenta molt enèrgica i un gran rendiment

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain