La Vanguardia (Català) - Diners

La màxima expressió del confort

Aquest prototip fa d’ambaixador de disseny per a la pròxima generació de cotxes de la firma japonesa

- Pere Prat

Carregat de nombrosos arguments per convertir-se en una de les estrelles principals a qualsevol dels salons automobilí­stics en què serà exhibit aquesta temporada, el QX Inspiratio­n no deixarà indiferent cap dels aficionats que tinguin l’ocasió de veure’l. Però a més de ser el centre de les mirades dels amants del motor, aquest flamant concept car assumeix la important missió de ser l’avançada palpable de l’essència del disseny que caracterit­zarà tots els productes de nova aparició firmats per Infiniti.

El mateix Christian Meunier, president de la firma japonesa, comentava durant la presentaci­ó del vehicle que el QX Inspiratio­n “suposa l’inici d’una nova generació de vehicles Infiniti i estableix un pas previ de cara al primer automòbil elèctric de la marca. Aquest concepte SUV, fonamentat en una arquitectu­ra nova i específica de cotxe elèctric, i inspirat en l’ADN japonès de la nostra empresa, anticipa una gamma de productes que oferiran un alt rendiment, emissions extremadam­ent baixes i una autonomia de total confiança”.

L’innovador projecte de la firma nipona amaga sota l’avantguard­ista carrosseri­a un avançat compendi tecnològic de naturalesa elèctrica. Pel fet de muntar el conjunt de bateries a sota del terra i estar dotat amb dos motors elèctrics, que van associats a cadascun dels eixos, s’ha aconseguit disposar d’un espai totalment diàfan per a l’habitacle. I el millor del cas és que s’ha jugat per dotar el vehicle amb portes posteriors d’obertura oposada, una solució que permet posar al descobert el generós volum disponible per als passatgers a l’obrir.

Sobre la filosofia que ha imperat durant el procés de creació del vehicle, el director executiu de disseny d’Infiniti, Karim Habib, explicava que “ens hem beneficiat de l’arquitectu­ra d’un automòbil elèctric per crear un interior que evoca una sala d’estar. Això ha estat possible gràcies al terra pla i a l’espai buit que hi ha sota el tablier i la consola central. En realitat, no només estem dissenyant els objectes dins del vehicle, sinó que estem dissenyant els espais buits entre els objectes. Estem El QX Inspiratio­n combina dues de les tendències automobilí­stiques de moda, ja que es tracta d’un SUV dotat amb sistema de propulsió elèctric provant d’utilitzar aquell espai per realçar el disseny. Es tracta de deixar parlar als espais buits tant com a les formes i objectes que hi ha en ells”.

Entre els elements més sorprenent­s del sumptuós habitacle destaquen la lleixa fabricada amb marbre de Carrara i la gelosia de fusta muntada sota el sostre de vidre, destinada a generar un interessan­t joc d’ombres compassade­s amb el moviment del mateix vehicle. Per avançar-se a la pronostica­da era de la conducció autònoma, el QX Inspiratio­n disposa d’un volant i un conjunt de pedals retràctils, a fi que es puguin fer servir segons les preferènci­es del seu propietari.

L’habitacle compta amb una lleixa de marbre de Carrara i una gelosia de fusta sota el sostre de vidre

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain