La Vanguardia (Català) - Diners

Per a esportiste­s amb consciènci­a ecològica

-

Raw Super Drink

és una beguda isotònica vegana i amb ingredient­s naturals avalada per Capsa i Aleix Espargaró

Després de prop de 20 anys treballant a la indústria de les begudes isotònique­s, Rubén González va decidir fer un salt i crear el seu propi producte. “La idea sorgeix per una necessitat meva i del meu entorn de veure que tot el que hi ha en l’àmbit dels isotònics és artificial, amb sucres afegits amb efectes negatius per a la salut”, explica el fundador de Raw Super Drink.

Per desenvolup­ar la que afirma que és “la primera beguda isotònica del mercat amb ingredient­s totalment naturals, sense sucres ni additius afegits, amb el certificat 100% ecològic i vegà”, González va vendre “tot el que tenia”. “Vaig arribar a un acord amb la companyia alemanya Döhler per al desenvolup­ament de la fórmula, que va necessitar un any i mig de feina i d’una inversió de 250.000 euros”, narra l’emprenedor.

Les primeres ampolla de Raw Super Drink van sortir a la venda l’octubre de l’any passat. N’hi ha de quatre gustos diferents (llima-llimona, mandarinam­ango, maduixa-menta i nabiu- açaí) i ja es poden trobar en aproximada­ment 2.500 punts de venda a Espanya. “També venem a França i Holanda i estem en negociacio­ns amb Sud-àfrica, l’Orient Mitjà i l’Argentina”, avança González, que ja somia arribar aviat al mercat nord-americà.

La marca va cridar l’atenció de la corporació alimentàri­a Capsa Food, que va entrar en l’accionaria­t primer amb un 10% i actualment amb un 25% de participac­ió. El pilot de Moto GP Aleix Espargaró també ha entrat més recentment en l’accionaria­t. En total, la firma ha suposat una inversió pròxima al milió d’euros fins ara.

Encara que Raw Super Drink té la seu a Barcelona, la producció es fa a Àustria, on s’utilitza l’aigua procedent d’un brollador. El preu de venda d’una ampolla de 500 ml és d’1,50 euros i l’envàs és “100% reciclat i apte per reciclar”.

L’empresa dona feina a 14 persones i preveu tancar l’any amb una facturació de 2,5 milions d’euros.

 ??  ?? El desenvolup­ament de la fórmula va requerir un any i mig de feina i 250.000 euros
El desenvolup­ament de la fórmula va requerir un any i mig de feina i 250.000 euros
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain