La Vanguardia (Català) - Diners

EXPOSICIÓ PAISATGE INTERIOR

- Tomás Paredes

Espacio Valverde, calle Valverde, 30, Madrid | Fins al 15 de juliol | Preus de 968 a 6.050 euros | Telèfon. 609572-226

Enl’última edició d’ARCO, Vassallo va ser distingit ambel premiAECAa­lmillor artista espanyol viu a la fira: en aquell gran aparador va mostrar obres de la mateixa sèrie que ara exposa i fonamenta. “Participo enuncorren­t enquè l’artno evoluciona, noprogress­a, sinó que canvia”, afirma Vassallo.

APaisaje interior imbrica “figuracion­s que s’abstreuen” amb“abstraccio­ns en què s’intueixen motius”. Ésun canvi, però el que m’impacta de la seva experiment­ació, desafiamen­t o repte, són els “enigmes de realitat”, aquells amulets, cossos híbrids d’estirp mitològica, que involucren la màgia de la sensació i l’accentuen.

Unmónde signes, entre campsde color, anhela la quadratura del cercle iambl’alquímiade l’art, de vegades, descobreix l’or de la innocència i d’altres es ramifica, comun arbre que busca els racons per elevar-se. Noimporta si hi ha mésdisseny que composició plàstica, el que importa és l’emoció, que assoleixam­b aquells verds que respirenam­b batec de maragda somniadora Commésdesp­osseït, méslluminó­s!

Petjadad’aquest exercici d’equilibris: Buscador IX. Operacione­s imposibles, 2019, oli sobre tela, 146x120 cm, 6.050 euros, reproduït. Sempre il·luminatd’avantguard­isme, l’encerta actualitza­nt icones que semblennov­esperquèno passen mai.

Luis Vassallo, Madrid 1981, llicenciat a laComplute­nse, diplomat en Disseny i beca Sòcrates-Erasmus aHamburg, actuaambun­grup musical. Des del 2009ha fet 13 individual­s. El seu art barreja temps diversos per actualitza­r-los sota la consigna de l’espontaneï­tat d’un presentemm­ascarat. I convenç!

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain