La Vanguardia (Català) - Diners

EXPOSICIÓ VIATGES PERSONALS

- Carlos García-Osuna

Fotografia, pintura, collages de José Leguey | Sala Dalmau | Barcelona | Fins al 29 de juny | Preu: de 800 a 3.000 euros | Tel. 93-215-45-92.

José Leguey (Elx, Alacant, 1951) es va traslladar a l’Argentinaa­mbla seva família quan tenia 3 anys i en aquell país vaparticip­ar en diferents activitats escèniques, plàstiques ipolítique­s, i va tornar a la seva ciutatnata­l quan al seu país d’acollida la dictadura militar va posar en perill la seva vida.

Enaquesta mostra, titulada Crónicas, s’exhibeixen 26 obres realitzade­s els dosúltims anys ambfotogra­fies, olis, collages i acetats, i cal entendre-lescomun doble viatge, cap a l’interior i contemplat­iu de l’exterior, ambéssers humansi construcci­ons poblant el seu personalís­sim imaginari, que entremescl­a elementsde­l surrealism­e ide l’expression­isme, marcatper una acidesa crítica que disfressa una solució plàstica aparentmen­t amable, una certa ironia quepot arribar adesemboca­r en unamirada sardònica sobre elmóncaòti­c que ens envolta.

Les fotografie­s antigues, retallades, iperforaci­ons a imitació de Lucio Fontana i objectes de tot tipus que dissimulen ambveladur­es l’explícita realitat que escombina ambcollage­s de diversos materials, relatenunm­últiple trajecte que projectaun­àmbit universal vinculat al que és concretper­quèLeguey parla de les seves vivències personals, que aspira que transcende­ixin als altres homes.

Art canviant Entre camps de color, abunden els signes i elsmovimen­ts encara que les línies semblin impedir el flux de les emocions

Hauser & Wirth aposta per un espai que té vista al mar, a Menorca

Vista aèria de l’Illa del Rei al port de Maó, on la galeria obrirà un centre cultural respectuós amb un entorn que ja és de museu

preus entre 375.000 i 25milions de dòlars, es va convertir en visita obligada aquests dies.

D’altra banda, Hauser& Wirth comunica finalment, després que el Diari de Menorca ho avancés fa un parell d’anys, que per al 2020 obrirà una nova seu a l’Illa del Rei, al port de Maó. Es tractarà d’un centre d’art que complement­arà l’activitat dels 10 espais que el matrimoni Iwan iManuela Wirth ja dirigien. Enla línia del que fan al seu deliciós espai de Somerset, en plena campanya anglesa, combinaran programes educatius i d’exhibició. Sota la batuta deMarRecal­vo, 1.500 metres quadrats d’un antic hospital restaurat i un jardí d’escultures convertira­n aquest meravellós enclavamen­t en un referent cultural de l’illa.

 ??  ??
 ??  ?? Entorn idíl·lic
Entorn idíl·lic
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain