La Vanguardia (Català) - Diners

CellnexInd­ra: cara i creu

- Primo González

Dues companyies tecnològiq­ues, Cellnex i Indra, han marcat els extrems oposats ◊ Acerinox (+2,73%) √ Acciona (-3,93%) ha estat a punt de perdre els 100 euros per acció però al final s’ha frenat i ha estat el quart pitjor valor de la setmana entre les companyies del selectiu.

◊ ACS (+2,07%) ha recuperat els 38 euros per acció i acumula un 14% de guanys des de començamen­t d’any suportat pels seus bons resultats als mercats exteriors.

◊ AENA (+1,10%) es manté com un dels valors més alcistes de l’any, amb uns guanys d’un 35% des del gener. Aquesta setmana ha superat els 175 euros, però aspira a batre els 180 euros per acció.

◊ Amadeus (+2,17%) ha fregat els 70 euros i acumula un 15% de guanys l’any després d’anunciar l’aprovació d’un dividend d’1,175 euros per acció amb càrrec als resultats de l’exercici passat, un 3,5% d’augment sobre l’anterior. El 12 de juliol pagarà el dividend complement­ari després dels 0,51 euros ja desemborsa­ts el gener passat.

◊ Arcelor Mittal (+4,26%) ha assolit amb facilitat els 15 euros després d’aconseguir un nou avenç setmanal d’importànci­a. Però encara perd un 16% des de començamen­t d’any.

√ Banc Sabadell (-1,96%) continua a la baixa i sempre per sota de l’euro per acció, amb un retrocés d’un 9% des de començamen­t d’any.

√ Bankia (-4,71%) està en mínims de l’any, a punt de perdre la referència dels 2 euros per acció. Les seves previsions de benefici s’han deteriorat i el pròxim dividend serà inferior. Les previsions de cara a la privatitza­ció s’han deteriorat.

√ Bankinter (-3,32%) ha perdut aquesta setmana la cota dels 6 euros i acumula un 14% de pèrdua des del gener. L’entitat acaba d’anunciar un lleuger augment del dividend a compte de l’any 2019, amb el pagament de 0,067 euros, un 2,5% per sobre del primer pagament de l’anterior exercici. El pagament s’abonarà el proper 26 de juny als que eren accioniste­s a data de divendres d’aquesta setmana.

◊ BBVA (+0,80%) no aconseguei­x recuperar els 5 euros, tot i que ha estat dels pocs valors bancaris amb pujada setmanal. Des del gener manté uns guanys d’un 9%. Cal destacar la forta pujada de la contractac­ió en algunes sessions d’aquesta setmana.

√ CaixaBank (-4,39%) ha tornat a caure aquesta setmana ambforça i ja acumula prop d’un 19% de caiguda des de començamen­t d’any, la pèrdua més important entre les companyies bancàries de l’Ibex 35. Tot això malgrat que aquesta setmana s’ha sabut que Norges Bank, el fons sobirà de Noruega, ha aprofitat el baix preu de les accions per incrementa­r la seva participac­ió per sobre d’un 3% del capital del grup espanyol. Amb això es converteix en el segon accionista en importànci­a, després de Criteria, que té un 40% de les accions.

EL MILLOR CELLNEX + 5,80 %

◊ Cellnex (+5,80%) ha vorejat al tancament de la setmana un 60% de guanys acumulats l’any, cosa que li confereix el lideratge indiscutib­le de l’Ibex 35 pel que fa a revaloritz­ació des de principis d’any. La capitalitz­ació borsària s’ha situat ja en els 10.000 milions d’euros i les accions freguen els 34 euros per títol. Aquesta setmana, els analistes de Société Générale han recomanat el valor i li han millorat el seu preu objectiu fins als 38 euros per acció.

◊ Cie Automotive (+5,67%) ha estat a punt de trencar la barrera dels 25 euros enmig d’una important activitat negociador­a. Ha estat el segon valor més alcista de la setmana i ja acumula un 18% de pujada l’any.

◊ Colonial (+0,49%) ja està vorejant un 26% de guanys acumulats aprofitant la seva condició de valor defensiu. Està clarament per sobre dels 10 euros i continua a l’alça ambpausa.

◊ Enagás (+1,12%) ha reforçat la seva posició a la zona dels 25 euros i acumula un 6% de guanys des de començamen­t d’any.

◊ Ence (+2,46%) ha reaccionat amb força aquesta setmana amb tendència cap als 4 euros per acció. Divendres ha registrat la seva millor pujada les últimes setmanes tot i que encara perd un 27% l’any.

√ Endesa (-0,08%) no aconseguei­x remuntar cap als 24 euros malgrat les seves bones credencial­s per rendibilit­at per dividend.

◊ Ferrovial (+0,50%) ronda un 28% de pujada l’any i sembla haver trobat un bon punt d’equilibri a la zona dels 22 euros per acció.

◊ Grifols (+2,07%) ha reaccionat sobre la cota dels 24 euros i hamillorat posicions fins a un 8% de guanys anuals.

√ IAG (-0,54%) s’acaba de ficar en una operació industrial d’alta volada amb la polèmica compra de 200 avions del discutit 737 Max de Boeing, ambel consegüent enuig d’Airbus, el seu principal proveïdor de flota. L’operació ha deixat punts de vistamolt dispars entre els experts. Les accions perden aquest any un 26%, però aquesta setmana han suportat l’incident de manera airosa.

√ Iberdrola (-0,09%) continua a les portes dels 9 euros per acció i ambun 30% de pujada l’any.

◊ Inditex (+1,88%) ha pujat per sobre dels 25 euros i ha consolidat la bona impressió que van causar al mercat els seus resultats trimestral­s. Aquests dies ha donat a conèixer ambiciosos plans d’expansió a la Xina aprofitant les noves tecnologie­s per a la venda en línia d’algunes de les seves principals marques amb la col·laboració de companyies xineses del sector.

√ Indra (-8,77%) ha patit amb força els avatars de la compra de la companyia basca ITP a la britànica Rolls Royce per uns 1.000 milions d’euros, operació que per la seva envergadur­a requerirà una ampliació de capital a Indra. Les accions han caigut amb força des de divendres passat, quan ha començat a circular la notícia i ja estan per sota dels 9 euros.

√ Mapfre (-0,38%) ha tornat a retrocedir, tot i que es manté a la zona dels 2,6 euros per acció.

√ Mediaset (-2,30%) la seva nova pèrdua setmanal no li impedeix mantenir una bona rendibilit­at acumulada, d’un 26% l’any.

√ Meliá Hotels (-3,20%) ha tornat a pèrdues anuals malgrat els bons propòsits d’expansió en algunes zones turístique­s anunciats els últims dies.

◊ Merlin Properties (+0,98%) acumula més d’un 17% de guanys l’any, sempre amb el seu perfil de valor defensiu com a argument bàsic.

√ Naturgy (-0,43%) supera un 16% de guanys i esmanté estable a la zona dels 25 euros per acció. Aquesta setmana ha anunciat la primera part d’un important acord amb IBMper impulsar les seves activitats de distribuci­ó.

◊ Red Eléctrica (+2,43%) s’ha acostat aquesta setmana a la zona dels 20 euros per acció i acumula un3% de guanys l’any.

√ Repsol (-1,57%) haestat a punt de perdre els 14 euros per acció i reflecteix la inestabili­tat dels preu del cru.

◊ Santander (+1,16%) ha aconseguit pujar fins als 4 euros per acció i ha estat el millor valor de la setmana entre les entitats bancàries. Elmés destacat d’aquests últims dies ha estat el seu fort volum de negociació.

◊ Siemens Gamesa (+3,73%) ha recuperat amb autoritat els 15 euros després de l’obtenció de diversos contractes importants de subministr­ament de plantes eòliques al Japó. Guanya un 45% des de començamen­t d’any.

◊ Técnicas Reunidas (+0,52%) s’ha acomiadat del selectiu amb uns lleugers guanys, a 23,4 euros per acció i un 10% de pujada l’any.

√ Telefónica (-2,42%) no aconseguei­x redreçar el rumb i s’ha acostat en la seva caiguda cap a la zona dels 7 euros per acció.

◊ Viscofán (+1,46%) continua retallant pèrdues anuals amb pausa, amb rumb als 46 euros per acció.

EL PITJOR INDRA - 8,77 %

 ??  ?? ja acumula més d’un 5% de guanys des de començamen­t d’any gràcies a la tranquil·litat que respira el sector de l’acer les últimes setmanes.
ja acumula més d’un 5% de guanys des de començamen­t d’any gràcies a la tranquil·litat que respira el sector de l’acer les últimes setmanes.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain