La Vanguardia (Català) - Diners

Els fons insisteixe­n en renda variable

Uns 400 fons superen un 10% de rendibilit­at l’any, cosa que suposa un 15% del patrimoni total

- Primo González

L’horitzó monetari ha quedat una micaméscla­rdesprésde­lesdeclara­cions dels màxims responsabl­es de diversos bancs centrals al llarg de la setmana passada. No s’esperen pujades de tipus d’interès en un horitzó raonable, potser fins i tot d’un any, i la Reserva Federal delsEstats­Unitsfins i totdeixaen­treveure la possibilit­at d’una reducció de tipus de cara al final de l’estiu. Els mercats internacio­nals han reaccionat amb alleujamen­t sobretot perquè hi ha menys incertesa en l’ambient.

L’eix de l’interès dels mercats s’ha centrat de nou, fins i tot amb més èmfasi que en mesos anteriors, en l’activitat política internacio­nal, amb augment dels riscos a l’Orient Mitjà i en tot cas en l’impacte que això podria tenir en els preus delpetroli. Els conflictes comercials semblen haver passat a unsegonpla, perònos’allunyende les preocupaci­ons dels analistes perquè l’impacte de les turbulènci­es comercials en el creixement de l’economia mundial es continuama­ntenint alt. Les discussion­s sobre els riscos d’una nova recessióec­onòmicaglo­balsónpres­ents, però de moment operen més en el terreny de les hipòtesis que de les realitats potencials.

Els inversors es mostren, enmig d’aquestconf­úsestatdec­oses, bastant cautelosos, amb tendència cap a la presa de posicions en actiusdepe­rfildefens­iu. Peròelsbai­xos tipus d’interès i la persistènc­ia de tipus negatius en molts segments del mercat, sobretot en el deute sobirà, impedeixen que les preses de posicions siguin agressives. Elsinverso­rsnotenenc­larque la renda variable sigui una mala opciói lesxifres elsestando­nantla raó, ja que hi ha alguns mercats ambíndexs enmàximshi­stòrics.

Entre els fons d’inversió espanyols es manté bastant elevat el nombre de fons amb rendiments més que acceptable­s. Per sobre d’un10% de rendibilit­at des de començamen­t d’any (és a dir, menys de mig any), uns 400 fons d’inver

La inversió en accions, sobretot tecnològiq­ues, predomina en les carteres d’inversió

sió acumulen guanys per sobre d’un 10%, cosa que afecta uns actius propers als 28.000 milions d’euros. És a dir, gairebé un 15% dels recursos gestionats pels fons d’inversió espanyols.

El predomini de la renda variable en aquest col·lectiu de fons és aclaparado­r i, dins de les companyies que més estan contribuin­t a una rendibilit­at tan saludable, les firmes tecnològiq­ues acaparen el pesmésimpo­rtant.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain