La Vanguardia (Català) - Diners

Luxe i eficiència

Híbrid endollable, el 745e supera els 60 quilòmetre­s d’autonomia elèctrica

- Ramon Ortiz VALORACIÓ

Les versions híbrides endollable­s de BMW reben la denominaci­ó d’iPerforman­ce. El 745e està enquadrat en aquesta categoria i disposa d’una autonomia elèctrica que pot superar els 60 quilòmetre­s.

El motor de gasolina és un bloc de tres litres, de sis cilindres en línia, que rendeix 286 CV. Per la seva part, el motor elèctric genera una potència màxima de 113 CV, i la bateria de liti té una capacitat de 12 kW. Per recarregar-lo compta amb un endoll de 230v, i el temps de càrrega total és de cinc hores.

El 745e és un automòbil de grans dimensions i pes elevat. Supera els 5,1 metres de longitud total, i el seu pes en buit supera les dues tones. No obstant això, és capaç de desenvolup­ar un dinamisme excel·lent gràcies al seu sistema combinat de propulsió, que suma 394 CV quan s’utilitza el mode de conducció Sport. La velocitat màxima està autolimita­da als 250 km/h, i el seu poder d’acceleraci­ó es reflecteix en els 5,2 segons que necessita per assolir els 100 km/h amb sortida aturada.

El canvi és automàtic, de vuit velocitats, denominat Steptronic per BMW. Amb ell, els canvis de marxa són ràpids i suaus, pràcticame­nt inapreciab­les. Fidel a la seva identitat, la tracció és en les rodes posteriors, demanera que genera un excel·lent dil/ 100 km

Utilitzant el motor elèctric, aquest exclusiu automòbil homologa un consum mitjà de 2,1 l/100 km.

El Sèrie 7 ofereix un estatus màxim, al qual aquesta versió afegeix un fort compromís mediambien­tal. 2,1

Si es té en compte la mida del vehicle, la capacitat d’espai de càrrega no és un dels seus punts forts.

Amb una tarifa per sobre dels 110.000 euros, la seva compra és reservada a clients d’elevat poder adquisitiu. Potència Nivell de soroll Velocitat màxima Acceleraci­ó Progressiv­itat Avançament Ecologia Posició del conductor Accés a bord Visibilita­t exterior Comoditat Insonoritz­ació Habitabili­tat Modularita­t Maleter Funcionali­tat Suspensió Direcció Frens Canvi Estabilita­t Confort Aplom en recta Maniobrabi­litat Ciutat Carretera Autopista Equipament Acabat Materials Seguretat Consum

namisme fins i tot en carreteres revirades, on es beneficia de les millores realitzade­s en la suspensió, adaptada a l’enorme potència del vehicle. Perfectame­nt insonoritz­at, el confort de marxa de què gaudeixen els ocupants és extraordin­ari, immillorab­le.

L’interior ofereix unes condicions superbes per viatjar amb totes les comoditats. Els materials fets servir són de qualitat excelsa, gràcies a l’oferta opcional de tapisserie­s, motllures de fusta, peces amb aspecte de vidre fumat, etcètera. S’han millorat detalls d’ergonomia i el maneig, per exemple, del sistema multimèdia Touch Command.

A les sublims places posteriors és possible disposar de pantalles tàctils que permeten també controlar el sistemamul­timèdia. No s’ha d’oblidar que aquest automòbil està destinat a qüestions profession­als i, en aquest sentit, s’ofereixen tota mena de solucions per desenvolup­ar la feina, com per exemple un sistema operatiu de gran capacitat i programes d’utilitat relacionat­s amb el món laboral. Amb un volum de 420 litres, el maleter no és excessivam­ent gran.

Exteriorme­nt ha estat objecte d’una renovació que li escau d’allò més, projectant un prestigi i un estatus superiors. Són lleugers retocs en elements com el capó, el para-xocs i els grups òptics. També és nova la graella de més superfície o el logotip, que creix en diàmetre. Altres novetats de disseny són les reixetes de canalitzac­ió d’aire ubicades a les aletes laterals, els para-xocs posteriors, elsmarcs de les sortides d’escapament i els pilots.

A les places posteriors és possible disposar de pantalles tàctils que permeten controlar el sistema multimèdia

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain