La Vanguardia (Català) - Diners

Màxima practicita­t

Els monovolums compactes són una opció funcional i polivalent

- Ramon Ortiz

Elsmonovol­ums compactes han perdut protagonis­me al mercat durant els últims anys. La consolidac­ió dels crossovers i els SUV ha decantat cap aquests segments molts clients, atrets pel seu superior atractiu estètic. Per això, aquests models s’han reconverti­t en utilitaris de carrosseri­a elevada, concepte que agrada tant per la seva funcionali­tat com per la seva pujada posició de conducció.

Citroën i Renault són fabricants referents en aquest tipus de vehicles i compten actualment amb excel·lents models que responen a aquest perfil. El Citroën C4 SpaceToure­r, successor dels C4 Picasso, és un model que es fabrica aVigo i ofereix tot el necessari per gaudir del vehicle en família. La possibilit­at de comptar amb la combinació de parabrisa panoràmic i sostre vidrat genera una lluminosit­at extraordin­ària al seu habitacle.

Renault juga la carta estètica, i l’actual Scénic, la quarta generació d’aquest emblemàtic model, proposa un disseny rupturista de línia molt suggeridor­a i dinàmica, en la qual destaquen les seves enormes llantes i pneumàtics de 20 polzades, sense renunciar a virtuts que sempre l’han acompanyat, com són la modularita­t, l’ergonomia i l’espai.

Molt funcionals

L’espai interior és un excel·lent argument per convèncer els seus potencials clients: tant el C4 Picasso com l’Scénic destaquen pel seu optimitzat habitacle, amb places davanteres àmplies i seients posteriors concebuts per a tres ocupants. Les virtuts s’estenen als seus maleters: tots dos compten amb el volum útil necessari per viatjar en família, sense estretors i sense necessitat de calcular la quantitat d’equipatge transporta­da.

El C4 SpaceToure­r ofereix 630 litres de capacitat, i l’Scénic és capaç, en la seva configurac­ió més favorable, d’assolir els 596 litres. Davant d’aquests volums, resulta obvi que els dos automòbils permeten viatjar ambmultitu­d demaletes i objectes, i ofereixen la possibilit­at afegida d’abatre completame­nt els seients posteriors per incrementa­r la capacitat de càrrega. L’operació d’abatre seients resulta més senzilla en el Renault, mitjançant el sistema One Touch Folding que ofereix botons per a un abatiment ràpid i senzill. No obstant això, resulten més pràctiques les butaques individual­s del model de Citroën.

En les seves respective­s gammes mecàniques, tant Citroën com Renault ofereixen eficients

El C4 i l’Scénic són models compactes en l’exterior i gaudeixen d’una notable habitabili­tat interior

i enèrgiques mecàniques de gasolina. El C4 SpaceToure­r disposa d’un bloc de tres cilindres i 1,2 litres, capaç d’oferir 130 CV de potència. El fabricant del rombe, per la seva part, ha estrenat recentment un propulsor 1.3 TCe disponible amb dos nivells de potència, de 140 i de 160 CV.

La mecànica del Renault Scénic resulta lleugerame­nt més gastadora en termes de consum mitjà homologat (5,1 per 5,9 litros/100 km), però ofereix una C4 SpaceToure­r

A l’exterior del C4 destaca la firma lluminosa del seu frontal, així com els llums posteriors amb efecte 3D, de sèrie en tota la gamma, que aporten un aspecte modern i

A més, és possible optar l sostre bicolor. La contraport­a posterior pot disposar d’obertura elèctrica. Scénic

Per a un confort de conducció més gran, la mecànica 1.3 TCe està disponible en l’Scénic en combinació amb la caixa de canvis automàtica EDC de sis velocitats. Renault disposa també d’una versió amb potència màxima de 160 CV, capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 9,3 segons. capacitat d’acceleraci­ó superior, fins i tot en la seva versió de 140 CV. Com a novetat, el C4 SpaceToure­r disposa en opció d’un nou, eficient i ràpid canvi automàtic EAT8, de vuit relacions, que incorpora lleves al volant.

En qualsevol cas, els dos automòbils compleixen amb nota alta en l’apartat dinàmic, tant en utilitzaci­ó urbana –són molt àgils–, com a l’hora de fer trajectes llargs, on mostren un confort de marxa realment elevat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain