La Vanguardia (Català) - Diners

Personalit­at pròpia

- Francesc Pla

Volvo continua endavant amb els plans de creixement i la total renovació de la seva gamma. L’arribada de l’S60 completa una oferta que inclou les berlines S, els familiars V i els SUV XC. A més de les variants d’estil campestre anomenades Crossos Country. D’aquesta manera, el nou Volvo S60 és una berlina de quatre portes creada i dissenyada per competir amb l’Audi A4, BMW Sèrie 3 o Mercedes Clase C.

Fa 4,76 metres de llargària, té un maleter de 442 litres i és disponible al nostre mercat des de 43.450 euros. Totes les versions són de gasolina i hi ha dues variants híbrides endollable­s. Nohi ha versions dièsel ni n’hi haurà. Així, l’oferta mecànica d’aquesta berlina sueca de mida mitjana inclou dues versions híbrides endollable­s de gasolina: el T6 Twin Engine AWD, que genera una potència combinada de 340 CV, i el T8 Twin Engine AWD, que arriba als 390 CV. Els reconeguts motors de gasolina de Volvo, el T4 (190 CV) i el T5 (250 CV), també son disponible­s des del començamen­t del llançament.

Més endavant s’ampliarà la gamma amb la variant T6, amb canvi automàtic i tracció a totes quatre rodes. En aquest cas la potència arriba als 310 CV partint del motor de quatre cilindres que combina un compressor volumètric amb un turbocompr­essor. Per completar la gamma de l’S60, hi haurà una versió firmada per Polestar, la divisió que fins ara feia les versions més esportives, però que ara es cuida del nou departamen­t elèctric de Volvo. En el cas del Polestar, la potència combinada arriba als 405 CV.

Pel que fa a la seguretat, porta el City Safety amb fre automàtic, que treballa per evitar possibles col·lisions i és capaç de reconèixer vianants, ciclistes i animals grans. El Pilot Assist (opcional) ajuda el conductor amb la direcció, l’acceleraci­ó i la frenada en carreteres ben senyalitza­des i fins a 130 km/h. L’S60 també inclou l’atenuació de sortides de la calçada o l’atenuació de col·lisions amb vehicles del carril contrari.

En matèria de connectivi­tat, el sistema d’infoentret­eniment La nova berlina de la marca sueca compta amb l’estil nòrdic caracterís­tic i diferencia­dor respecte als seus rivals del sector prèmium Sensus Connect de Volvo Cars és totalment compatible amb Apple CarPlay i Android Auto. Es controla mitjançant una pantalla tàctil intuïtiva, semblant a una tauleta, que combina funcions del vehicle, navegació, serveis connectats i aplicacion­s d’entretenim­ent.

Així mateix, Volvo ofereix el Volvocars.com servei de subscripci­ó prèmium Care by Volvo que, si el cotxe és de propietat, ofereix la possibilit­at de tenir un vehicle sense despeses d’entrada mitjançant una subscripci­ó mensual de tarifa plana. Cal assenyalar que aquest model és el primer que la marca fabrica als Estats Units, a Charleston.

Desapareix­en les versions dièsel; Volvo ofereix l’S60 amb motors de gasolina i variants electrific­ades

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain