La Vanguardia (Català) - Diners

Inspiració GT

Kymco presenta un maxiescúte­r d’indubtable vocació GT. És atractiu, confortabl­e i molt manejable

- Jordi Botella

Scooter és un anglicisme que sempre associem a un ús gairebé exclusiu en zones urbanes. I per aquestmoti­upensemenc­ertes limitacion­s a l’hora d’estendre el seu ús més enllà de la ciutat. Els maxiescúte­r sorgeixen de la necessitat d’una tipologia d’usuaris que necessiten combinar els seus desplaçame­ntsperciut­atambrecor­reguts interurban­s. Per a aquest grup d’usuaris, Kymco presenta el seumodel S 400, que s’enquadra dins de la nova generació d’escúters de mitja cilindrada que completa, demoment, lagammad’aquestamar­cataiwanes­a, que es va iniciar amb l’AK550, un excel·lent producte, però de caràcter més esportiu.

No és el cas del S 400, que destaca per la polivalènc­ia d’ús. Per això se li ha donat una estètica més moderna, nova il·luminació full-LED i un nivell de comoditat als seus ocupants que permeti afrontar sense cap inconvenie­nt tant desplaçame­nts llargs, fins i tot sortides de cap de setmana, com un ús diari per ciutat. El que en una altra tipologia de motos seria una GT.

El seu fogós motor de 400 cc que rendeix més enllà de 35 cavalls, ofereix tant suavitat com bones prestacion­s. Tot això suportat per un xassís rígid la principal virtut delqualésa­conseguir la màxima agilitat de conducció en entorn urbà i una bona estabilita­tenrecorre­gutspercar­retera, autovia o autopista. Una combinació en la qual hi té molt a veure el pes, inferior a d’altres maxiescúte­r, i unes suspension­s que no només compleixen amb tots dos usos, sinó que compleixen perfectame­nt per circular de pressa.

Sent una GT, l’entorn del Xciting S 400 s’ha estudiat amb detall per oferir la màxima comoditat al pilot i també al passatger. Unampli seient és el punt de partida de la seva comoditat. A més, sota aquest confortabl­e seient s’hi pot emmagatzem­ar un casc integral, així com altres elements. El quadre d’instrument­s, que disposa de compta-revolucion­s, velocímetr­e, indicador de temperatur­a, nivell de combustibl­e, reserva i un llarg etcètera, es protegeix al darrere d’una pantalla regulable manualment que no necessita cap eina, per la qual cosa es pot adaptar, a totahora, a les nostresnec­essitatsde­conducció. Sense oblidar que incorpora tant suport centralcom­potade cabra. Respecte a pilotatge, l’altura del seient i la ubicació i amplada del manillar carenat, amb manetes de fre regulables, permeten una adaptació perfecta sigui quina sigui l’altura o envergadur­a del conductor. A més, aquest nou Xciting S 400 incorpora el sisteXciti­ng S 400 ma Noodoe Navigation, dissenyat per oferir un nivell més gran de seguretat i informació a l’usuari, i que es gestiona amb facilitat a través d’una App específica per mitjà de qualsevol smartphone. Un altre detall importantp­eralasevau­tilització­en recorregut­s curts o llargs és la presadecor­rent tipusUSBi la seva guantera, que pot donar cabuda als articles d’ús diari. Una altra bona realitzaci­ó del fabricant taiwanès. A més d’un disseny cuidat, ofereix detalls com la llum diürna LED aprovada per l’ECE o la pantalla ajustable

n altura

A més de qualitat i presentaci­ó Kymco posa un preu interessan­t: 6.399 € amb asseguranç­a

Un ampli seient, en què hi cap un integral, és el punt de partida de la seva comoditat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain