La Vanguardia (Català) - Diners

Botó per a un consum intel·ligent

-

Cliensol Energy

desenvolup­a solucions per ajudar les famílies i empreses a estalviar en els rebuts energètics i de l’aigua

Un 99% de les llars espanyoles disposa d’un comptador de la llum intel·ligent. Tot i això, són molt pocs els ciutadans que en treuen profit per reduir la despesa en electricit­at. Com a treball de final de carrera i amb l’objectiu de fer arribar a l’usuari final la informació relativa al seu consum d’electricit­at, Óscar Sánchez va començar a treballar en el desenvolup­ament d’un dispositiu que ho possibilit­és. I ho va fer a títol personal, amb recursos propis i sense deixar la seva feina de tècnic a l’Institut Català d’Energia (Icaen), que encara conserva avui dia.

Després de dos anys de desenvolup­ament, va veure la llum l’Energy Button, un petit botó que s’enganxa al comptador d’electricit­at i que mitjançant una aplicació per a mòbils facilita a l’usuari la informació relativa al seu consum. “L’Energy Button permet reduir la potència contractad­a a la realment necessària i contractar la discrimina­ció horària per desplaçar els consums a les franges horàries més econòmique­s, una mesura que permet estalvis d’entre un 20% i un 25%”, afirma Sánchez.

Per comerciali­tzar l’Energy Button, el tècnic de l’Icaen ha arribat a un acord amb la firma catalana Cliensol Energy, especialit­zada en el desenvolup­ament de solucions per ajudar les famílies i empreses a estalviar en els rebuts energètics i de l’aigua. “En menys d’un any, ja hem venut més de 300 dispositiu­s Energy Button, sobretot a Catalunya, però també a l’estranger”, explica Tomás García, cofundador de Cliensol Energy juntament amb Karolien Coopman.

Gràcies a l’Energy Button, que ara és la gran aposta de la start-up, García avança que preveuen tancar l’any amb una facturació de més de 400.000 euros i arribar ben aviat als 700.000 euros. El cofundador també confia que els obrirà les portes d’altres països, principalm­ent europeus, i més en concret les dels domicilis particular­s. De moment, l’Energy Button ja ha estat guardonat pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.

Cliensol Energy va néixer el 2010 a la incubadora del TecnoCampu­s de Mataró. Actualment, l’empresa dona feina a quatre persones i té la seu a Caldes d’Estrac, des d’on opera per tot Espanya, Portugal i Amèrica Llatina.

“Amb la discrimina­ció horària s’aconseguei­xen estalvis d’entre un 20% i un 25%”

L’app Aire Fresco va veure la llum al gener i té 18.000 usuaris

 ?? PEOPLEIMAG­ES / GETTY ??
PEOPLEIMAG­ES / GETTY
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain