La Vanguardia (Català) - Diners

Esport per a tothom

-

Play and Train

és una empresa social que facilita practicar activitats esportives a persones amb discapacit­at

Sylvana Mestre ha dedicat tota la seva vida al món de l’esport, sobretot amb relació a l’esport adaptat. La seva trajectòri­a li ha valgut ser reconeguda amb l’Ordre Paralímpic­a, que és el màxim guardó que atorga el Comitè Paralímpic Internacio­nal. El que de debò l’enorgullei­x, però, és la feina que fa a través de la seva empresa Play and Train, que facilita la pràctica d’activitats esportives a persones amb discapacit­at. “És una empresa social nomenada d’interès públic, que vol dir que els guanys són reinvertit­s en la mateixa empresa”, aclareix l’emprenedor­a.

Mestre va fundar Play and Train el 2008 amb l’ajuda de la seva amiga Maria Masdemont. “Donem servei a les persones amb discapacit­at perquè puguin practicar esports, sobretot de neu i d’aigua”, explica. Els esports d’hivern es fan a les pistes d’esquí de LaMolina, mentre que els esports d’aigua tenen lloc al Prat de Llobregat i a Fuertevent­ura. L’emprenedor­a avança que Ferrocarri­ls de la Generalita­t els ha demanat d’implantar aquest servei a totes les pistes d’esquí de la seva propietat. Paral·lelament, Play and Train fa activitats de formació i de consultori­a per tot el món.

L’empresa factura prop de 300.000 euros i en aquests més de deu anys de trajectòri­a ha suposat una inversió d’uns 275.000 euros, segons xifres facilitade­s pel president de la companyia, José María Juncadella Sala. Entre els patrocinad­ors hi ha l’Obra Social La Caixa, La Molina, la Fundació Cruyff, Barcelona Special Traveler i Pantou. També hi donen suport reconeguts esportiste­s paralímpic­s d’elit com Eric Villalón, Jon Santacana , Gabriel Gorce o Albert Llobera.

 ??  ?? L’impacte econòmic anual del turisme amb discapacit­at és de 390.000 milions a Europa
L’impacte econòmic anual del turisme amb discapacit­at és de 390.000 milions a Europa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain