La Vanguardia (Català) - Diners

Sense contraseny­es

-

WiPass permet connectar-se a una xarxa wifi pública sense haver de menester claus de seguretat

Entrar en un local i demanar la contraseny­a del wifi és, per amolta gent, una rutina. Hi ha vegades, però, que sembla que les contraseny­es les carregui el diable. Després de viure una d’aquestes experiènci­es, Mariam Ayadi va començar a treballar en la recerca d’una solució. El resultat és WiPass, una start-up que comerciali­tza un dispositiu que permet connectar-se a una xarxa sense haver de menester contraseny­es ni cables. “L’usuari només ha d’acostar el telèfon mòbil a l’aparell”, explica Ayadi, que va fundar WiPass amb Nil Mandri. A més, no requereix connexió a la xarxa elèctrica ni bateries, perquè es nodreix de l’energia dels mateixos mòbils a què dona accés a internet.

Per comerciali­tzar el dispositiu, Ayadi iMandri han triat la plataforma de micromecen­atge Indiegogo, amb què preveuen recaptar com a mínim 15.000 euros. Paral·lelament acaben de posar el dispositiu a la venda al llocweb.

Els emprenedor­s han estat reconeguts amb el premi Creatic 2018 del TecnoCampu­s de Mataró, on té la seu l’empresa, i amb el premi a l’Emprenedor­ia de la Universita­t Pompeu Fabra.

El dispositiu és a la plataforma de micromecen­atge Indiegogo

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain