La Vanguardia (Català) - Diners

CRÍTICA D’ART JUGAR L’ESCULTURA

- Juan Bufill

Escultura. 3 Punts Galeria | Barcelona. Fins al 20 de juliol | Preus de 1.800 a 37.000 euros | Tel. 93-451-23-48

En anglès el verb jugar té unes connotacio­ns més nobles imenys frívoles que en altres idiomes. Així, un instrument musical no es toca i una música no s’interpreta, sinó que es juguen ( they play music), i també els actors i actrius juguen els seus papers. En aquest sentit es pot afirmar que Samuel Salcedo (Barcelona, 1975) juga la seva escultura, i ho fa variant en cada nova mostra tant el caràcter dels personatge­s (per cert, dues nocions sinònimes en anglès) com els materials i els processos de realitzaci­ó de les figures, que són estàtues estranyade­s, pròpies de l’estrany segle XXI.

En l’exposició que Salcedo presenta a la galeria 3 Punts, les principals novetats materials són l’ús d’un material considerat residual, la sorra de farga, per dotar de textura rugosa tres dels seus rostres foscos (la sèrie Dark), i també la simulació de textures pètries esquerdade­s als caps exempts de Black mirrors i l’ús expressiu del ferro oxidable

( Iron made) i de les làmines de fusta ondulades (en escultures de bibliotequ­es com Biography). El joc és explícit als tres grans caps com a boles de milió titulades Pinball wizard. Obra de Rocío Olivares a la galeria Dilalica, que participa en el programa d’Art Nou per impulsar artistes emergents

no saben gaire nicomcomen­çarni onadreçar-se i, sobretot, es pregunten si s’ho podran permetre. Per facilitar aquesta iniciació, l’associació de galeries Art Barcelona va idear el concepte Art Nou. Unprojecte que arriba a la vuitena edició i que consisteix a fer que una vintena de galeries de la ciutatprog­ramin, des d’ara i fins al 26 de setembre, exposicion­s demésde 60 joves artistes ambla clara voluntat de donar unimpuls a la creaciómés­emergent, que és sens dubte lamés fràgil de tot l’ecosistema artístic. Ambla voluntat de propiciar sinergies entre artistes, espais expositius i públic, programen amés activitats paral·leles, converses, gallerywal­ks o visites a tallers d’artistes, comLa Escocesa oHangar. Se’n pot seguir el programa aArtnou.net.

ABarcelona hi ha una escena artística emergent molt interessan­t, iArtNoués una oportunita­t excel·lent per iniciar una col·leccióambo­bres de qualitat a preus molt assequible­s. Enfortir aquesta escena és essencial perquè enun futur tinguem una indústria de l’art sòlida ipotent, element bàsic per a una ciutat comBarcelo­na que no va precisamen­t sobrada de recursos artístics.

A Barcelona hi ha una escena artística emergent molt interessan­t

 ??  ??
 ??  ?? Art per a principian­ts
Art per a principian­ts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain