La Vanguardia (Català) - Diners

Cartera mixta

- P. G.

La incertesa que domina els mercats dificulta les decisions d’inversió, sobretot per a aquells inversors que no tenen simpatia pel risc. L’estabilita­t de les polítiques monetàries, amb baixos tipus d’interès i una intenció clarament acomodatíc­ia conviden a pensar en la renda fixa com un mercat interessan­t. Les dades macroeconò­miques s’han debilitat, però no sembla imminent una recessió en l’economia mundial, segons la majoria dels analistes. La Reserva Federal dels Estats Units ha interrompu­t les seves pujades de tipus però el seu pròxim moviment, potser a la baixa, es podria fer esperar unes setmanes.

“Aquest any, la millor estratègia serà invertir en una cartera mixta que combini la seguretat dels bons governamen­tals amb actius de més risc com el crèdit high yield i el deute de mercats emergents”, opina Jonathan Day, gestor de renda fixa de Newton, una de les gestores integrades a BNY Mellon Invest Management.

A parer seu, “els bons governamen­tals poden aportar estabilita­t a la cartera, perquè es comporten bé quan els mercats de risc són vulnerable­s i protegeixe­n la resta de la cartera”. Tot i que les dades s’estan deterioran­t, Day opina que continuen sent bones. “Les taxes d’impagament continuen en nivells baixos i els diferencia­ls s’han ampliat, de manera que els high yield i els mercats emergents podrien contribuir decididame­nt a la rendibilit­at”.

La clau, assenyala Jonathan Day, és concentrar les inversions en actius líquids i transparen­ts: els mercats poden canviar molt ràpid i per això resulta crucial poder vendre fàcilment els actius. A més, “invertir en actius senzills i transparen­ts facilita que els inversors puguin identifica­r els riscos potencials i valorar la naturalesa canviant dels diferents tipus d’actiu que integren la cartera”.

Entre els fons espanyols que operen als mercats internacio­nals de renda fixa, els líders en rendibilit­at aquest any superen el 8% i els que represente­n taxes clarament positives són majoria. Els que millors rendiments acumulen des de començamen­t d’any són fons especialit­zats en bons de mercats emergents i en high yield.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain