La Vanguardia (Català) - Diners

Gamma àmplia

- Ramon Ortiz

Nissan no para de millorar l’oferta del seu crossover líder, el Qashqai. És el model de més èxit comercial en els 83 anys de presència de la marca a Europa, amb més de 2,5 milions d’unitats venudes des del llançament, el 2007. Al mercat espanyol continua sent el líder del segment crossover, un privilegi que manté de forma ininterrom­puda durant els últims 11 anys.

El Qashqai incorpora dos nous motors dièsel, un 1,7 litres dCi de 150 CV i un 1,5 litres dCi, amb una potència de 115 CV. Totes dues alternativ­es compleixen la nova normativa d’emissions Euro 6d-Temp i poden combinar-se amb canvi manual, X-Tronic automàtic, o bé un nou canvi automàtic de doble embragatge DCT.

La demanda de versions dièsel en el Nissan Qashqai continua sent alta, pel fet que resulta una opció idònia per a aquells clients que recorren molts quilòmetre­s o, per exemple, els que necessiten unes xifres altes de par motor per remolcar. Els nous motors són la resposta de Nissan a aquestes demandes, incrementa­nt tant el rendiment com l’eficàcia.

El nou bloc d’1,7 litres dCi ofereix una potència màxima de 150 CV i 340 Nm de par màxim. Té un 35% més de potència que l’1,5 litres renovat recentment, i ofereix una forta capacitat d’acceleraci­ó. Les seves innovacion­s tècniques es fonamenten en elements com un turbo variable, una bomba d’oli de cabal variable, recirculac­ió millorada dels gasos d’escapament, un intercoole­r refrigerat per aigua integrat al col·lector d’admissió o tecnologia de reducció catalítica selectiva.

Una altra de les grans novetats per alNissan Qashqai és un canvi de doble embragatge DCT de set velocitats, disponible amb elmotor dièsel 1,5 litres dCi de 115 CV, que ha estat optimitzat fins a aconseguir el consum més baix de la seva categoria. Aquesta transmissi­ó és disponible a la versió de tracció davantera i ofereix una experiènci­a dinàmica esportiva, amb un rendiment molt elevat i unes transicion­s molt ràpides entre les seves relacions, sense interrupci­ó de la potència. A més, compta amb refrigerac­ió elèctrica sota demanda i activació electromec­ànica de marxes per millorar l’eficiència.

El motor 1,5 litres dCi de 115 CV amb caixa de canvis manual El nou motor 1.7 dCi de 150 CV és disponible en versions de dues i quatre rodes motrius. Pot equipar en opció un eficaç canvi X-Tronic CVT

Les noves mecàniques dièsel ofereixen més rendiment i optimitzen els consums i les emissions

ofereix més eficiència que la versió anterior. Les emissions de CO es redueixen i ofereix 25Nm addicional­s de par màxim, procedents de la nova funció overboost.

Al marge de les novetats mecàniques, el Qashqai és un automòbil que compta amb avançades funcions de conducció autònoma. Les tecnologie­s de la Mobilitat Intel·ligent Nissan presents en aquest crossover inclouen nissan.es ProPilot, el modern sistema d’ajuda a la conducció de Nissan i que representa el primer pas de Nissan cap a la conducció autònoma.

El sistema ProPilot de la firma japonesa reforça el control del conductor assistint-lo en les tasques de direcció, acceleraci­ó i frenada. El sistema treballa en un únic carril de l’autopista i està optimitzat per operar a qualsevol velocitat.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain