La Vanguardia (Català) - Diners

Elegància esportiva

BMWiMerced­es són referents entre les berlines mitjanes més esportives

- Ramon Ortiz

La constant transforma­ció del mercat no ha estat obstacle perquè les millors berlines esportives continuïn vigents. Al marge de les seves qualitats funcionals, són automòbils que ofereixen un disseny elegant i atractiu, combinat amb unes qualitats dinàmiques plenes d’esportivit­at i agilitat.

En aquest context, BMW i Mercedes han estat des de sempre autèntics referents. Els seus admirats Sèrie 3 i Classe C formen part sempre de la llista de candidats que un client potencial té quan es planteja l’adquisició d’un vehicle d’aquest perfil. Tots dos compten amb trajectòri­es comercials àmplies que els avalen i amb xifres de vendes milionàrie­s que els converteix­en en peces fonamental­s a les respective­s gammes d’aquests constructo­rs alemanys.

Per mantenir intacta la seva competitiv­itat, aquests automòbils han estat renovats recentment. A la seva darrera entrega, el Sèrie 3 de BMW es decideix per un enfocament més esportiu i tecnològic, combinat amb una interpreta­ció estètica moderna i dinàmica. Equipa nombrosos sistemes i dispositiu­s que milloren la seguretat, el confort, el control, el maneig i la connectivi­tat.

Mercedes-Benz també ha reforçat la seva privilegia­da posició al segment, atorgant al Classe Cun aire mésmodern i, sobretot, una millora integral: s’han renovat i optimitzat fins a 6.500 components del vehicle (el 50% de les peces), un 80% de l’electrònic­a i un 70% de les mecàniques noves.

Tant BMW com MercedesBe­nz ofereixen extenses gammes mecàniques en les seves respective­s ofertes. La marca de l’estrella disposa d’un noumotor de gasolina d’1,5 litres electrific­at amb 48 volts i equipat amb alternador d’engegada per corretja. Es tracta d’un sistema d’hibridació suau que permet gaudir de gran suavitat de funcioname­nt i d’uns consums i emissions ajustats. Aquest propulsor disposa d’una funció denominada WQ Boost que reforça les fases d’acceleraci­ó i que, al seu torn, permet a l’alternador recuperar energia cinètica i recarregar la bateria en fases de desacceler­ació.

En aquesta franja de potència, BMWproposa un excel·lent bloc de quatre cilindres en línia capaç de desenvolup­ar la mateixa potència que ofereix el C 200 de Mercedes, és a dir, 184 CV. Es tracta per tant de diferents solucions mecàniques que, a la pràctica, acaben per oferir nivells similars de rendiment i eficiència.

El Sèrie 3 de BMW i el Classe C de MercedesBe­nz són automòbils que marquen el camí al seu segment

El motor del BMW compta amb un poder d’acceleraci­ó superior i, al seu torn, homologa xifres de consum de combustibl­e i emissions de CO lleugerame­nt inferiors.

En el pla dinàmic, tant el BMW 320i com el Mercedes C 200 són capaços d’oferir una experiènci­a de conducció molt satisfactò­ria. Tots dos recorren a la propulsió i compten amb excel·lents transmissi­ons, amb una caixa de canvis de 8 relacions al 320i

La rigidesa del bastidor és una de les seves virtuts. Disposa d’un centre de gravetat baix i una distribuci­ó de pesos 50/50. Incorpora amortidors amb funció de desplaçame­nt que permeten ajustar la duresa de forma progressiv­a, en relació amb la variació del recorregut de la molla. C 200

Equipa un tren de rodatge denominat Dynamic Body Control que inclou amortiment regulable en tres etapes i direcció esportiva, o bé pot gaudir de suspensió pneumàtica. Disposa d’assistents actius d’aturada d’emergència, de direcció, de canvi de carril i de distància. BMW i de 9 la que fa servir el Mercedes.

Són automòbils de pes lleuger, ambun repartimen­t de pesos òptim i que gaudeixen d’un centre de gravetat baix, factors que faciliten la pràctica d’una conducció tan divertida com eficaç. Per descomptat, els més exigents en aquest apartat poden configurar els vehicles amb els paquets opcionals que totes dues marquen ofereixen per potenciar l’esportivit­at del seu comportame­nt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain