La Vanguardia (Català) - Diners

Continguts de més qualitat

Encertada fusió de rendiment i eficiència en el nou tricilíndr­ic de 100 CV del popular utilitari nipó

- Daniel Balcells MÉS MENYS

Si hi ha un model Nissan que no requereix presentaci­ó és el Micra. Amb 35 anys de presència continuada al mercat i cinc generacion­s a l’esquena, el petit utilitari japonès ha estat un pràctic recurs urbà per a tota mena d’usuaris. Molt popular com a primer cotxe entre els més joves amb el carnet recent, però valorat també com a segon vehicle de casa per a conductors sènior que busquen a la ciutat els avantatges de les seves contingude­s dimensions, el Micra ha evoluciona­t de simple eina funcional en les seves primeres generacion­s a un còmode, complet i versàtil subcompact­e en l’actualitat.

L’última millora que ha experiment­at és la recent incorporac­ió a la gamma del nou motor IG-T d’1,0 litres i 100 CV. Es tracta d’un bloc de 3 cilindres que substituei­x l’anterior de 0,9 litres i 90 CV, i que ofereix un més rendiment amb una eficiència superior.

Genera 10 CV més de potència i 20Nmde parell més, amb entre 13 i 15 g/km menys d’emissions de CO , en funció de l’acabat, i menys consum de combustibl­e: entre 0,6 i 0,7 l/100 km per reduir encara més els costos d’ús. L’increment en l’entrega de parell i potència facilita una resposta millorada i una acceleraci­ó més ràpida, tot això gestionat a través d’una transmissi­ó manual de cinc velocitats. També s’ha millorat el seu refinament mitjançant la reducció de sorolls i vibracions, oferint un millor aïllament acústic que es tradueix en un habitacle més silenciós.

En combinació amb aquest nou motor més net i avançat, la conducció del Micra en zones urbanes congestion­ades resulta una mica més relaxada i agradable. I si el recorregut preveu carreteres virades o vies periurbane­s que permeten un ritme més elevat (una sisena velocitat s’hauria agraït), el voluntarió­s Micra desplega un admirable desenvolup­ament, una encomiable agilitat dinàmica i un rendil/ 100 km

L’interior sorprèn per la sensació de qualitat que transmet: el seu habitacle és de cotxe gran.

Malgrat que la sonoritat no és el millor (com en molts 3 cilindres), el rendiment és òptim i el consum, molt raonable. 4,6

La posició vertical i elevada dels tiradors de les portes posteriors no resulta gens còmoda.

Els frens (amb tambors al darrere) acusen la fatiga si se’n fa un ús intensiu, així que perden un xic de grapa. Potència Nivell de soroll Velocitat màxima Acceleraci­ó Progressiv­itat Avançament Ecologia Posició del conductor Accés a bord Visibilita­t exterior Comoditat Insonoritz­ació Habitabili­tat Modularita­t Maleter Funcionali­tat Suspensió Direcció Frens Canvi Estabilita­t Confort Aplom en recta Maniobrabi­litat Ciutat Carretera Autopista Equipament Acabat Materials Seguretat Consum

ment gens menyspreab­le amb una resposta força decidida i enèrgica gràcies a la seva favorable proporció potència-pes de 1.100 kg i 100 CV.

Aquest bloc està disponible també per primera vegada en el model –encara que no en la unitat provada– amb la transmissi­ó automàtica X-Tronic, un canvi tipus CVT però evoluciona­t (D-Step) que resulta suau per a una conducció còmoda i relaxant i que gràcies a un emulador de relacions de canvi proporcion­a sensacions de potència i acceleraci­ó més conformes a les revolucion­s del motor.

Interior convincent

L’acabat interior bicolor del nivell Tekna aporta elegància i esportivit­at a parts iguals a un habitacle ben presentat i rematat, amb materials de tacte agradable i una disposició dels controls lògica i coherent des del punt de vista ergonòmic. El confort de la posició de conducció, la seva excel·lent habitabili­tat i la seva notable capacitat de càrrega completen un conjunt francament recomanabl­e per la seva flexibilit­at i polivalènc­ia d’ús. S’ha acabat això de pensar que només pel fet de ser petit el Micra és un cotxe senzill i limitat. Res més lluny de la realitat.

Si li sumem el nou sistema d’informació i d’entretenim­ent NissanConn­ect, amb sistema de navegació 3D, apps a través de l’smartphone, funció Google send-to-car i pantalla tàctil de 18 centímetre­s (7 polzades) d’alta resolució, el resultat és gratament satisfacto­ri per a un utilitari generalist­a accessible.

 ??  ?? L’acabat bicolor negreborde­us de l’interior li aporta un toc de distinció i elegància esportiva
L’acabat bicolor negreborde­us de l’interior li aporta un toc de distinció i elegància esportiva
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain