La Vanguardia (Català) - Diners

Una motxilla apta per a tots els pits

-

Woman'sBack

adapta les bosses perquè les dones que han tingut càncer de mama les puguin portar sense problemes

La batalla contra el càncer de mama no acaba quan se supera la malaltia. Una vegada operades, moltes dones no poden pressionar la zona intervingu­da, un fet que implica que tampoc poden portar motxilles amb pes.

Maria Prandi es negava a renunciar a la seva passió per l’alpinisme, de manera que va idear un sistema que li permetia adaptar la nansa de la motxilla per poder dur-la sense posar en risc la seva salut. A fi que altres dones en la seva mateixa situació també es poguessin beneficiar de la invenció, la va compartir amb Esportiva Aksa, una empresa catalana distribuïd­ora de material demuntanya.

Els primers prototips van ser testats amb pacients de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona amb l’ajuda de la doctora Nadal. Una vegada es va perfeccion­ar el sistema, es va crear l’empresa Woman’sBack, l’agost del 2018, per comerciali­tzar-lo. Els fundadors són Maria Prandi i Jordi Costa, propietari d’Esportiva Aksa. Aquesta empresa proporcion­a les motxilles, i a la seva seu de Barcelona és on té lloc l’adaptació de les bosses, que es fa manualment.

Les primeres motxilles es van posar a la venda a través de la pàgina web de la companyia el 8 demarç, coincidint amb el dia internacio­nal de lesDones. “Tenim vuit models de dues marques diferents, i tots tenen nom de dona”, explica Eulàlia Costa, filla de Jordi Costa i una de les impulsores de la iniciativa. Malgrat que acaben de començar, ja estudien fer arribar la seva solució a tot el món a mitjà termini.

Fins ara l’empresa ha suposat una inversió de 10.000 euros i ha estat guanyadora als premis Birchbox & Extraordin­aria, convocats per aquest comerç electrònic del sector de la bellesa.

Hi ha vuit models de motxilla de dues marques diferents, i tots tenen nom de dona

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain