La Vanguardia (Català) - Diners

Megatendèn­cies

- P. G.

Estan sortint al mercat nous fons de tipus temàtic que se centren en les grans tendències que dominen l’economia global. Ibercaja és una de les gestores espanyoles que s’ha proposat d’obtenir bons guanys per als inversors aprofitant l’expansió d’aquestes megatendèn­cies. En el seu cas ha triat tres tendències amb potencial de creixement estructura­l: el medi ambient, la innovació tecnològic­a i la demografia.

“Aquests tres blocs temàtics reben el mateix pes a la cartera, cosa que garanteix la diversific­ació sectorial. Però també tenim present la diversific­ació geogràfica tant pel que fa als ingressos de les companyies que integren la cartera d’inversió com a la divisa en què es denominen les inversions”, explica Miriam Fernández Jiménez, gestora del fons Ibercaja Megatrends.

En l’àrea de medi ambient, el fons fixa la seva atenció tant en els nous megawatts renovables per contribuir a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle com a la gestió de l’aigua i residus o l’edificació sostenible, el desenvolup­ament de bateries per a cotxes elèctrics i la tecnologia per reduir la contaminac­ió de la flota actual. Dins d’aquestes àrees, el fons ha pres posicions en companyies com Firstsolar, Siemens Gamesa, Prysmian i Johnson Matthey.

En matèria tecnològic­a, el fons s’ha centrat en l’automatitz­ació i la robòtica en la indústria, la gestió i l’anàlisi de dades, la cibersegur­etat, internet de les coses, connectivi­tat i d’altres, per mitjà d’inversions en companyies com Daifuku, Microsoft i Splunk.

“Dins de la demografia –explica Miriam Fernández– apostem per les qüestions relacionad­es amb la salut i l’envellimen­t poblaciona­l, la cura de la tercera edat i en avenços científics i tecnològic­s aplicats a la salut”. Recorda que l’expectativ­a de vida s’ha duplicat en els últims 100 anys a l’OCDE i que en paral·lel ha baixat la taxa de fertilitat. Les posicions principals que té Ibercaja Megatrends en aquest sector es concentren en companyies com Sony, UPM, Rocket Internet, TAL, Orpea, Intuitive Surgical i Agilent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain