La Vanguardia (Català) - Diners

Una icona renovada

La cinquena generació del popular Clio arribarà el setembre amb moltes innovacion­s tecnològiq­ues, entre les quals destaca una versió híbrida

- Francesc Pla

El Renault Clio és un dels utilitaris més populars d’Europa. Acumula més de 15 milions d’unitats venudes des del 1990 a tot el món. I més d’un milió d’elles, a Espanya. Són, doncs, tres dècades d’èxit comercial per arribar a la cinquena generació d’un automòbil clau per a la marca francesa.

Proclamat automòbil preferit dels francesos en diverses ocasions, també al nostre mercat té una excel·lent acceptació, com demostren les xifres de vendes. Punta de llança del pla estratègic de Renault fins al 2022, en el nou Clio s’ha treballat al voltant de tres pilars de gran importànci­a: elèctric, connectat i autònom. Així, el Clio serà el primer vehicle que gaudirà de la tecnologia híbrida E-Tech, incorpora el nou sistema multimèdia connectat desenvolup­at per Renault-Nissan-Mitsubishi i, finalment, és el pioner en la integració d’ajuts a la conducció autònoma en un vehicle urbà.

Quan arribi a començamen­t de setembre als concession­aris ho farà amb quatre motors. Els dos de gasolina són un tricilíndr­ic de 1.0 litres de 100 CV, associat a un canvi manual de cinc velocitats, i un de quatre cilindres de 1.3 litres i que ofereix 130 CV. El més potent, el de 130 CV, va associat al canvi automàtic EDC de doble embragatge i set velocitats. Respecte a les motoritzac­ions dièsel, en són dues de la família dCi de quatre cilindres i 1.5 litres amb dues potències: 85 i 115 CV. I totes dues amb una caixa de can

Des del 1990 el Clio s’ha convertit en una icona i en l’èxit de vendes més important del grup Renault

Renault ofereix tres colors nous amb una brillantor especial: Taronja València, Blau Celadón i Marró Visó

 ??  ?? Renault opta per una evolució i un disseny continuist­a perquè el Clio actual agrada molt Sense preu, el nou Clio arriba amb dos motors de gasolina (100 i 130 CV) i dos dièsel (85 i 115 CV)
Renault opta per una evolució i un disseny continuist­a perquè el Clio actual agrada molt Sense preu, el nou Clio arriba amb dos motors de gasolina (100 i 130 CV) i dos dièsel (85 i 115 CV)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain