La Vanguardia (Català) - Diners

Drive Mode Select

Model fonamental en l’estratègia d’electrific­ació de Kia, el Niro estrena una versió totalment elèctrica

- Ramon Ortiz

El Kia e-Niro és la versió 100% elèctrica del Niro. Aquest model és una part fonamental en l’estratègia de la firma coreana, amb l’objectiu d’electrific­ar la seva gamma durant els propers anys.

Equipa una bateria de polímer d’ions de liti d’alta capacitat, de 64 kWh. En cicle combinat WLTP, una càrrega proporcion­a una autonomia de fins a 455 quilòmetre­s, i en cicle urbà en pot recórrer fins a 615. Kia ofereix també una versió amb bateria de 39,2 kWh, amb autonomia de 289 km. Mitjançant un carregador ràpid, la maniobra de recàrrega per assolir el80% de la capacitat de la bateria es realitza en tot just 42 minuts.

La tracció és a les rodes davanteres, i les versions equipades amb bateria de llarga distància tenen un motor de 150 kW, equivalent­s a 204 CV de potència. Per millorar l’eficiència de les bateries i aconseguir més autonomia disposa de tecnologia de frenada regenerati­va, encarregad­a de recuperar l’energia cinètica i recarregar la bateria quan s’avança per inèrcia o es frena.

El motor elèctric no requereix una caixa de canvis, però l’e-Niro disposa d’unes lleves darrere del volant que permeten triar entre diferents nivells de recuperaci­ó d’energia, denominats Nivell 1, Nivell 2, Nivell 3 i One Pedal. Lògicament, com més gran sigui el nivell escollit, més quantitat d’energia es recupera. Per potenciar l’índex de satisfacci­ó del conductor existeix un indicador de quilòmetre­s estalviats en el quadre d’instrument­s.

El paquet dinàmic es completa amb el sistema Drive Mode Select, mitjançant el qual el conductor pot ajustar diversos paràmetres de la conducció. Les opcions de conducció es denominen Normal, Sport, Eco iEco+, de manera que varia el nivell d’esforç que requereix el volant i es modifica la resposta del sistema de propulsió del vehicle.

L’e-Niro presenta un disseny distintiu i dotat de caracterís­tiques exclusives que el diferencie­n de la resta de gamma. En el Una càrrega total proporcion­a una autonomia de fins a 455 km, i en 42 minuts és possible disposar del 80% de la càrrega. Incorpora un assistent de seguiment de carril frontal equipa una futurista i aerodinàmi­ca graella tiger-nose que integra una presa de càrrega i el logo Niro en baix relleu. El paraxocs també és nou, les preses d’aire han estat redissenya­des i El conductor pot ajustar diversos paràmetres de la conducció. Les opciones es diuen Normal, Sport, Eco i Eco+ i varien l’esforç que requereix el volant els llums diürns led es combinen amb elements destacats en color blau clar. Altres detalls distintius són les llantes de cinc radis, els para-xocs posteriors o la firma lluminosa posterior. L’e-Niro està disponible en set colors exteriors, alguns d’atrevits i altres de més neutres, per satisfer tots els gustos.

L’estil de la consola central és la principal novetat interior respecte a la resta de la gamma. El tablier presenta un acabat blau clar, i la transmissi­ó és substituïK­ia.es da per un dial giratori situat en un tauler de control que compta amb diferents botons. Equipa, a més amés, tapisseria mixta de tela i pell sintètica. Una pantalla tàctil de set polzades ubicada en el centre del tablier informa sobre la conducció i la càrrega de la bateria, a més d’avaluar l’estil de conducció. La seguretat és confiada a elements com la gestió d’estabilita­t del vehicle, el control electrònic d’estabilita­t, l’avís de col·lisió frontal o l’assistent de frenada d’emergència.

En conducció urbana, l’e-Niro ha aconseguit homologar una màxima autonomia WLTP de 615 km

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain