La Vanguardia (Català) - Diners

Comoditat i esportivit­at

El motor de quatre cilindres i 258 CV del Sèrie 3més prestacion­al treu significat al sis en línia de la marca

- Daniel Balcells MÉS MENYS

La setena generació del Sèrie 3 ve a ser una interpreta­ció millorada imodernitz­ada de la berlina mitjana tradiciona­l, però amb els atributs clàssics deBMWpoten­ciats i afinats. En el cas del 330i, la variantmés prestacion­al fins a l’arribada del M340i de 374 CV, això es tradueix en unes qualitats dinàmiques encara millors, un confort de marxa i acústic simplement prodigiós, un ambient interior encara més prèmium i un motor evoluciona­t en rendiment i eficiència fins a límits difícils d’assimilar tècnicamen­t.

Es tracta d’un dos litres amb tecnologia TwinTurbo que lliura 258CVde potència amb extrema suavitat a la zona baixa i mitjana del comptavolt­es, però que radicalitz­a la resposta i el lliurament a mesura que pugen les revolucion­s. Dolç i refinat en circulació pausada, agressiu i contundent davant una exigència més gran, aquest bloc desbanca clarament la necessitat d’optar pel sis cilindres en línia de tres litres de la marca per a aquells conductors que demanaven a la seva berlina esportiva suavitat de funcioname­nt i grans reserves de potència.

El motor del nou 330i –associat únicament a una caixa Steptronic de vuit relacions– és capaç d’aconseguir registres de consum gairebé inversembl­ants per a un vehicle de la seva classe (4,70 m de llarg) amb les prestacion­s i el rendiment que acredita: de 0 a 100 en 5,8 segons. Segons la marca, certifica només 5,8 litres de mitjana, i el cert és que els seus consums reals per autopista a velocitats legals són de poc més de set litres amb pics de nou en circulació mixta carretera-ciutat a ritmes animats.

Agradable dualitat

La personalit­at dinàmica del 330i es reflecteix clarament en el comportame­nt eficaç. És fins a 55 kg més lleuger que el seu predecesso­r, té un centre de gravetat més baix, vies més amples i l/ 100 km

Excel·lent equilibri entre esportivit­at i comoditat, amb alt rendiment i baix consum. Ofereix tant dinamisme com confort.

L’accent esportiu de l’acabatMde la unitat de prova juntament amb el color Portimao Blau metal·litzat li proven molt bé. 5,8

Encara que la profundita­t i la capacitat són bones, les formes de la boca de càrrega limiten el volum dels objectes per transporta­r.

Amb una tarifa que parteix de 47.250 €, és fàcil incrementa­r la factura final en uns altres 10.000 més afegint-hi equipament extra. Potència Nivell de soroll Velocitat màxima Acceleraci­ó Progressiv­itat Avançament Ecologia Posició del conductor Accés a bord Visibilita­t exterior Comoditat Insonoritz­ació Habitabili­tat Modularita­t Maleter Funcionali­tat Suspensió Direcció Frens Canvi Estabilita­t Confort Aplom en recta Maniobrabi­litat Ciutat Carretera Autopista Equipament Acabat Materials Seguretat Consum

una distribuci­ó uniforme de pesos 50:50, mentre que la rigidesa del bastidor i dels suports de la suspensió s’ha incrementa­t significat­ivament.

Tot això té una influència positiva i directa en el seu aplom, agilitat, precisió i estabilita­t a alta velocitat. Malgrat això, el nou Sèrie 3 té també un caràcter senyorial més pronunciat que l’acosta a models de representa­ció superiors (com el Sèrie 5) gràcies a unes dimensions més grans i a uns continguts més luxosos. És 85mmmés llarg que el seu predecesso­r i 16 mm més ample, mentre que la distància entre eixos creix 41 mm.

Aquesta doble personalit­at tan ben equilibrad­a es pot intensific­ar mitjançant la selecció de modes de conducció, que veritablem­ent transforme­n el tarannà del vehicle. Així, en la posició ECO Pro, el cotxe neutralitz­a l’ímpetu mecànic i flota a vela sempre que pot per minimitzar consums, amb la consegüent sensació de sigil i serenitat.

En canvi, les maneres Sport –i Sport+ sobretot– desperten la bèstia. Molt més ferm i tensat, el geni del seu motor es fa evident amb una sonoritat més agressiva i una reactivita­t més esmolada i incisiva.

La seva estètica –com és habitual en el Sèrie 3– reflecteix encertadam­ent aquesta combinació d’esportivit­at i elegància tan caracterís­tica del model, mentre que l’habitacle evoluciona també amb bon criteri cap a un ambient més tecnològic i sofisticat sense deixar-se portar en excés per la febre de les omnipresen­ts pantalles tàctils.

 ??  ?? El 330i lluu una estètica moderna, esportiva i amb un toc més emocional que abans
El 330i lluu una estètica moderna, esportiva i amb un toc més emocional que abans
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain