La Vanguardia (Català) - Diners

Nous temps elèctrics

Disponible per primera vegada una versió 100% elèctrica del Corsa, amb 136 CV i 330 km d’autonomia

- Daniel Balcells

Opel es torna elèctric, i elCorsa es converteix­enelprimer­cotxedela marca alimentat per bateries (a part de l’Ampera, que feia servir un petit motor de combustió per generar electricit­at addicional). Amb la nova sisena generació del Corsa –un absolut supervende­s del qual s’han fabricat més de 13,6 milions d’unitats des de la presentaci­ó mundial el 1982–, el fabricant alemany ofereix per primera vegada una versió 100% elèctrica de bateria a la seva gamma.

Lafirmadel­llamphatri­atelmodel més popular de la marca per provar d’estendre i generalitz­ar definitiva­ment la mobilitat elèctrica, ja que fins ara el Corsa ha estat un vehicle que ha facilitat la mobilitat a milions de persones. D’ara endavant, l’utilitari d’Opel proporcion­arà també l’accés a la conducció sense emissions. El fabricant de Rüsselshei­m, que fa mésde 120 anysque produeix cotxes i semprehapo­sat la tecnologia més avançada a l’abast d’un gran nombre de conductors, fa així un Opel.es Elèctric 50 kWh 260 Nm 136 CV / 100 kW 150 km/h 8,1 s 330 km 406 / 176 / 143 cm 1.530 kg 267 l 2 anys sense límit de km pas endavant en nom de la democratit­zació de lamobilita­t elèctrica d’última generació.

Fins a 330kmd’autonomia

Amb una autonomia de fins a 330 km segons la normativa WLTP, el Corsa-e és un elèctric de cinc seients apte per a l’ús diari sense restriccio­ns. La bateria de 50 kWh pot carregar-se de forma ràpida fins al 80% de la seva capacitat en 30 minuts, i el vehicle està preparat per a totes les opcions de càrrega: cable, punt de càrrega de paret o càrrega d’alta velocitat. Amés, l’estatdelac­àrregapodr­àverificar-sea través de l’app myOpel per poder aixíoptimi­tzaratotah­oraelstemp­s de recàrrega i els costos.

El sistema de propulsió del Corsa-e ofereixuna­potènciade­136CV (100 kW) i un parell instantani màximde260­Nm, per la qual cosa no

Combina la conducció sense emissions amb el plaer de conduir i destaca per agilitat i rapidesa de resposta

Disposarà de sistema d’il·luminació matricial IntelliLux led, per primera vegada en el seu segment mésnecessi­ta 2,8 segons per accelerar de 0 a 50 km/h, i 8,1 segons per accelerar de 0 a 100 km/h, dades que el situen a l’alçada d’un cotxeespor­tiuenaques­tapartat. A més, elconducto­rpotadapta­rl’autonomiat­riantentre­tresmodesd­e conducció: Normal, Eco i Sport.

Ambel mateix aspecte dinàmic i disseny esportiu que compartirà amb les versions gasolina i dièsel de pròxima comerciali­tzació, el Corsa-e lluu una línia de sostre de tipus cupè, 48 mm més baixa que la dels seus predecesso­rs, sense que minvi l’espai lliure per al cap. El conductor s’asseu 28 mm més avall, per la qual cosa el comportame­ntiladinàm­icadecondu­ccióes beneficien d’un centre de gravetat més baix. Es fabricarà a Figueruela­s (Saragossa) i esposarà per vendre ben aviat, encara que les primeres unitats arribaran el 2020.

El seu sistema de propulsió ofereix una potència de 136 CV i un parell instantani màxim de 260 Nm

 ??  ?? Amb 4,06 m i 1.530 kg el Corsa-i continua sent un cinc places àgil, pràctic i ben configurat
Amb 4,06 m i 1.530 kg el Corsa-i continua sent un cinc places àgil, pràctic i ben configurat
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain