La Vanguardia (Català) - Diners

Espècie no gaire comuna

La CBR650R, creada a imatge i semblança de la CBR1000RR Fireblade, és la nova aposta d’Honda

- Albert Alsina

La nova Honda CBR650R està basada, en la seva totalitat, en la CBR1000RR Fireblade, amb unes distintive­s línies que li confereixe­n un aspecte molt agressiu i bastant específic, especialme­nt al carenat superior frontal. Un model que el 2017 ja va ser optimitzat amb una posada al dia, realçant més el motor, amés d’augmentar la potència, incorporar una forquilla davantera ShowaDualB­ending Valve i pinces de fre Nissin de nova fornada.

Per a aquesta temporada, la marca de l’ala daurada ha millorat la posició de conducció de la CBR650R per moure el pes del pilot cap endavant i situar-lo més baix, proporcion­ant una millor experiènci­a i comoditat en tota mena de situacions.

I tot això estalviant sis quilos de pes a la part cicle, en comparació amb la versió naked, gràcies a les revisions que s’han fet al bastidor, dipòsit de gasolina i reposapeus. A més es dota l’esportiva forquilla davantera Showa SFF USD de 41mm amb pinces de quatre pistons i ancoratge radial i discos flotants com a nous components. Així mateix, el disseny de les llandes també és nou.

Per si tot això fos poc, compta amb il·luminació led i pantalla d’instrument­s LCD en la qual ara s’hi inclou indicador de marxa engranada i de conducció eficient.

Més prestacion­s

La CBR650R puja punts també pel que fa a prestacion­s i equipament. Per a això, els enginyers japonesos han creat un nou sistema d’admissió i escapament, i amés han fet retocs a la distribuci­ó i la relació de compressió per aconseguir un augment de potència màxima del 5 per cent. Un motor que, per cert, puja 1.000 rpm extra –ara pot arribar a les 12.000 rpm– i lliurant un par motor més suau, i alhora poderós, a mig règim. El resultat és que ara el motor transmet més sensacions esportives al conductor.

I com bé és sabut, a Honda no deixen mai una evolució per petita que sigui i per poc que millori el producte. D’aquesta manera, la nova Honda incorpora un embragatge assistit antibloque­ig per facilitar la pujada de marxes i gestionar les reduccions ràpides i successive­s aixícomun nou Control de Par Selecciona­ble Honda, denominat HSTC, que ajuda a mantenir la tracció de la roda posterior.

D’altra banda, Honda anuncia un consum al voltant dels 5 litres als 100 km, que permet una autoCBR650­R nomia de 300kmgràci­es a un dipòsit de 15,4 litres. En definitiva, l’Honda CBR650R aplega el millor de dos mons: l’aspecte i l’equipament de les supersport, ambles prestacion­s i esportivit­at per quan el conductor vol gaudir pilotant, ambun caràcter polivalent i certament amable del que manquen altres propostes del mateix segment concebudes gairebé per a la competició. Honda ha modificat la sortida del silenciado­r d’escapament, ubicat sota el motor com a les anteriors CB650F i CBR650F, per poder gaudir del so però sense que arribi a fer nosa

Model gairebé en perill d’extinció: moto esportiva, però molt utilitzabl­e

Honda ha millorat la posició de conducció per moure el pes del pilot cap endavant

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain