La Vanguardia (Català) - Diners

Nostàlgia compartida

-

Sense posar en dubte la imparable progressió que protagonit­zaran els vehicles compartits els anys a venir, els defensors de la diversió associada a la mobilitat no podem evitar la sensació que cert sentiment de nostàlgia s’apodera d’una part del nostre cor. En el temps que fa que han estat instal·lades a les principals ciutats del món, les flotes d’ús compartit han demostrat que han arribat per quedar-s’hi, i alhora es caracterit­zen per la falta d’empatia que susciten entre els seus cada dia més nombrosos usuaris.

Les persones que entenem el maneig d’un automòbil o una motociclet­a com un exercici tan imprescind­ible a la nostra tasca quotidiana com agradable, gaudim conduint els nostres propis companys sobre rodes, aprofitant-nos dels seus avantatges i acceptant-ne els inconvenie­nts. Als comandamen­ts d’un vehicle compartit, encara que també hi ha significat­ives excepcions que venen de gust, sovint desapareix part del vincle emocional, transforma­t en una freda relació entre usuari i màquina.

I és que, per a moltes persones, conduir adquireix un significat vital, una dimensió que transcende­ix al simple fet de traslladar-se d’un lloc a un altre. Per a aquest tipus de conductor, la mobilitat compartida és funesta, d’igual manera que els cotxes autònoms significar­an una veritable tragèdia. Esperem que l’avenir no sigui tan pervers com per eliminar completame­nt el plaer de governar el nostre destí a la carretera.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain