La Vanguardia (Català) - Diners

Mobilitat verda i molt luxe

Aston Martin es disposa a ressuscita­r un dels emblemes més carismàtic­s de la història de l’automòbil

- Pere Prat

Aquesta temporada ha portat una joia conceptual sobre rodes capaç d’enamorar qualsevol expert en història del motor que pugui ser catalogat com a veterà a causa de la seva edat. I no és precisamen­t per la silueta de la seva carrosseri­a, presidida per un disseny futurista que s’allunya dels elegants paràmetres dels cotxes clàssics. El seu encant procedeix de l’emblema que llueix al frontal, considerat una de les icones de l’automoció més mítiques de tots els temps. Sota la tutela d’Aston Martin, que pretén recuperar el prestigi d’una firma destinada a exercir un important papercoma filial d’elit, el rutilant Lagonda Vision sorprèn tant per la seva avançada imatge com per la seva naturalesa ecològica.

Som davant d’un concept car que pretén exercir com a avançada tecnològic­a i visual per a un model de producció que s’hauria de llançar d’aquí dos anys. I encara que el cotxe final es distanciï força del seu agosarat antecessor en múltiples aspectes, els responsabl­es del projecte han anunciat que s’aprofitarà l’arquitectu­ra bàsica del seu cor mecànic. Ja sabem, doncs, que el futur Lagonda amagarà sota la seva carrosseri­a un sistema de transmissi­ó elèctric, integrat per quatre motors que van associats a cada una de les rodes, formant un efectiu conjunt de tracció integral intel·ligent que repartirà la força motriu segons convingui per adaptar-se a les necessitat­s de cada moment.

Per tal de garantir un òptim comportame­nt a la carretera i prioritzar l’estabilita­t, s’ha optat per abaixar almàxim el centre de gravetat del vehicle. Per aconseguir-ho, s’ha decidit muntar el conjunt de bateries sota el terra del cotxe, una de les solucions més recurrents i efectives en l’univers dels cotxes elèctrics. Pensant en aquelles persones d’alt poder adquisitiu que guarden els seus automòbils al garatge particular, s’ha dotat el Lagonda Vision amb un sistema de càrrega per inducció, un enginy que necessitar­ia comptar amb la instal·lació correspone­nt a terra i que evitaria la molèstia d’haver d’endollar-lo.

Digne d’una pel·lícula de ciència-ficció quan es contempla per A l’habitacle del Lagonda Vision conviuen luxosos entapissat­s de seda amb peces de materials tècnics com la fibra de carboni fora, aquest prototip sorprèn encara més els aficionats que disposen de l’ocasió d’apropar-se a la seva inusitada configurac­ió interior. Pensat per moure’s en un món dominat per la conducció autònoma, el Vision disposa d’un volant que pot amagar-se quan el seu propietari decideix ser traslladat de manera automàtica fins a la destinació triada. Menció especial mereixen les confortabl­es butaques que presideixe­n l’habitacle, inspirades en les places de preferent dels avions que cobreixen desplaçame­nts interconti­nentals. I és que la innovadora joguina firmada per la casa Lagonda és la versió sobre rodes d’un saló de luxe.

El volant pot escamoteja­r-se quan es decideix ser traslladat de manera autònoma

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain