La Vanguardia (Català) - Diners

Compactes seductors

La nova generació de l’Octavia reactiva el segment de les berlines

- Ramon Ortiz

Després de protagonit­zar una forta ofensiva en els segments crossover, Skoda afronta ara la renovació de l’Octavia amb l’imminent llançament de la seva quarta generació. Un dels seus objectius és projectar un disseny més emocional que li permeti competir, per exemple, amb automòbils tan atractius i seductors com la versió Fastback del Hyundai i30.

Hyundai desplega amb aquest automòbil l’enorme capacitat dels seus dissenyado­rs per crear models innovadors, sofisticat­s i dotats de línies atractives. En aquest cas, es tracta d’oferir una proposta capaç de satisfer els que desitgen el perfil d’un gran turisme. Lleugerame­nt més conservado­r en aquest apartat, el nou Skoda Octavia adopta un aspecte més semblant a l’estil cupè i renova la imatge introduint modificaci­ons en elements els nous fars i el faldó del davant.

Aquests automòbils disposen de la capacitat interior que cal perquè cinc persones puguin viatjar de forma confortabl­e. La longitud més gran de l’Octavia permet tenir més bones cotes d’habitabili­tat i d’un espai de maleter superior, però l’i30

Fastback sorprèn pel fet oferir un espai notable. El maleter del Skoda assoleix uns excel·lents 600 litres, mentre el Hyundai s’ha de conformar amb 450 litres que, no obstant això, també donen molt joc.

Estil, identitat i espai interior es combinen en aquestes seductores propostes de Hyundai i Skoda

Potents propostes

Hyundai i30 Fastback i Skoda Octavia disposen d’atractives gammes mecàniques que inclouen potents versions de gasolina, idònies per a conductors àvids de fortes emocions.

En el cas del model coreà es tracta de la versió N, capaç de desenvolup­ar 250 CV i d’accelerar de 0 a 100 km/h en 6,4 segons. Pel que fa a l’Octavia, hi haurà la variant híbrida 1.4 TSI iV, amb 200 CV de potència i canvi automàtic DSG de 6 velocitats, que farà servir 7,9 segons per assolir els 100 km/h amb sortida aturada.

En un equilibrat terme mitjà, tots dos models estan disponible­s amb enèrgiques i eficients mecàniques de gasolina. Hyundai disposa d’un motor 1,4 litres de 140 CV i Skoda, d’un bloc d’1,5 litres de 150 CV. Aquests propulsors combinen una resposta ferma amb unes xifres de consum de combustibl­e i emissions òptimes.

La seguretat és un factor fonamental en tots dos models. L’i30 Fastback incorpora la completa tecnologia Hyundai SmartSense que inclou un assistent de prevenció de col·lisions frontals, sistema d’alerta d’atenció al conductor, assistent de llums llargs, assistent actiu de mantenimen­t de carril, control de velocitat de creuer intel·ligent amb parada i engegada automàtica, informador de límits de velocitat o sistema d’alerta de trànsit posterior.

El nou Skoda Octavia pot equipar com a opció fars davanters Matrix full led que permeten conduir sempre amb els llums i30 Fastback

Pot equipar pantalla de vuit polzades amb un sistema de navegació que té funcions de connectivi­tat mitjançant Apple CarPlay i Android Auto, per a smartphone. També s’ofereix un sistema de càrrega sense fil i el sistema de navegació té 7 anys de subscripci­ó gratuïta a LIVE Services.

Octavia

Incorpora una pantalla de 4,2 polzades, finestrete­s laterals elèctrique­s i fre de mà electromec­ànic. Hi ha opcions com Climatroni­c per a tres zones, finestrete­s acústiques davanteres o sistema d’entrada al vehicle sense claus. La connectivi­tat es fonamenta en quatre sistemes d’infoentret­eniment. llargs sense enlluernar els altres usuaris. També pot incorporar fars posteriors full led amb elements cristal·lins i intermiten­ts dinàmics.

Per primera vegada en un Skoda es disposa de sistemes com a assistent de prevenció de col·lisió, assistent de gir, alerta de sortida i funció d’alerta de trànsit local.

A mitjans del 2020 també hi haurà disponible la tecnologia Area View.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain