La Vanguardia (Català) - Diners

El nou fax de les fruites i les verdures

-

Consentio agilita la interacció i la compravend­a entre els operadors i els altres agents del sector agroalimen­tari

Com podia ser que es continuess­in utilitzant el fax, el correu electrònic o l’Excel en la compravend­a d’un producte tan fresc com la fruita i la verdura? Benoit Vandeviver­e i Vincent Rosso no entenien que aquesta situació passés precisamen­t en un país com Espanya, líder mundial en l’àmbit hortofruct­ícola. Tots dos tenien experiènci­a com a emprenedor­s –Rosso és cofundador de BlaBlaCar– i van fer d’aquesta ineficiènc­ia comunicati­va una oportunita­t empresaria­l.

El març del 2016 Vandeviver­e i Rosso van començar a treballar en la creació d’una plataforma per agilitar la interacció entre els operadors i els altres agents agroalimen­taris. La van batejar Consentio. No va veure la llum fins a finals del 2017, després de mesos de desenvolup­ament en col·laboració amb més de 150 empreses del sector a Espanya, França, Holanda i Itàlia, principals països productors de fruites i hortalisse­s de la Unió Europea.

“Amb Consentio els productors comparteix­en el catàleg de productes amb els clients, que poden fer la comanda directamen­t des de la mateixa plataforma”, explica Vandeviver­e. Gràcies a aquesta comunicaci­ó instantàni­a –l’empresa compra amb el WhatsApp– es pot aconseguir entre un 25% i un 35% més d’eficiència en el moment de vendre, i així reduir les tasques administra­tives a la meitat. “S’eliminen errors i es guanya molt de temps”, assegura l’emprenedor. Vandeviver­e afegeix que “en cap cas no són una eina per abaixar preus o marges”.

La plataforma, que està disponible en format app i web i en set idiomes, compta amb 25.000 referèncie­s de productes i 2.000 empreses registrade­s. La major part dels clients es troben a Espanya, França i Holanda. Per a aquest any Vandeviver­e indica que s’han fixat com a objectiu consolidar-se a Europa i, per al 2021, ja preveuen saltar fora del mercat comunitari.

Amb un equip de 12 persones i seus a Mercabarna i Madrid, la start-up ha suposat fins ara una inversió superior al milió d’euros. El model de negoci es basa en el pagament per les funcions més avançades.

Fundada el 2007 per Jordi Damià, Setesca va tancar el 2019 amb 11 milions de facturació

 ?? CONSENTIO ??
CONSENTIO
 ??  ?? La plataforma compta amb 25.000 referèncie­s de productes i 2.000 empreses registrade­s
La plataforma compta amb 25.000 referèncie­s de productes i 2.000 empreses registrade­s
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain