La Vanguardia (Català) - Diners

La salut, en codis

-

Bitac ajuda les empreses del sector a traduir les dades a estàndards internacio­nals

El sector sanitari es comunica a través d’estàndards internacio­nals que faciliten l’intercanvi d’informació. És un llenguatge propi que coneix bé la startup catalana Bitac. Des de la seva seu al Barcelona Health Hub, Bitac es dedica a ajudar les empreses de l’àmbit sanitari a codificar les dades i, des del 2017, també comerciali­tza una eina que permet la codificaci­ó automàtica.

Mentre treballave­n en un laboratori biomèdic, Mireia Rodríguez i Toni Mas van veure en l’externalit­zació del tractament d’aquesta informació una oportunita­t de negoci. Van crear Bitac el 2008, i el laboratori pel qual treballave­n es va convertir en el seu primer client. Ara figuren a la seva llista de clients companyies com Synlab, Sanitas, Mapfre, l’hospital Clínic i Roche.

La start-up, que va facturar 350.000 euros l’any passat, ha aconseguit captar fins ara un inversió de 600.000 euros entre aportacion­s pròpies, capital privat, ajuts per a l’R+D i crèdits. Els emprenedor­s estan buscant 500.000 euros en finançamen­t per millorar la seva eina de codificaci­ó i impulsar les vendes.

Synlab, Sanitas, Mapfre i Roche són alguns dels clients de Bitac

 ?? . ??
.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain