La Vanguardia (Català) - Diners

EXPOSICIÓ LUGÁN DESCONEGUT

- Tomás Paredes

Pintura | Galeria José de la Mano

| Zorrilla, 21, Madrid | Fins a l’1 de febrer | Preus: 4.500 a 7.000 euros

| Tel.: 91-435-01-74

Luis García Núñez (Madrid, 1929) es forma a l’Escola d’Arts i Oficis de la capital espanyola, el Círculo de Bellas Artes i el Casón del Buen Retiro.Vocaciócon­structivis­tai postcubist­a en la seva etapa inicial, fins que, el 1967, canvia de registre i de nom per passar a ser Lugán.

Lugán abans de Lugán, títol d’aquesta proposta, refereix, didàcticam­ent, el treball que du a terme entre el 1955 i el 1966, representa­da per catorze papers. Convé esmentar que el 1966 fa un viatge a la Haia per veure una retrospect­iva de Mondrian, l’aire del qual es respira en aquests guaixos encara signats amb el seu ortònim. L’autor és conegut per les seves obres de naturalesa electromec­ànica, on convergeix­en l’element audiovisua­l, cinètic i tàctil. La unió entre art i tecnologia marca la seva aportació, orientada per l’experiènci­a del Centre de Càlcul de la Universita­t de Madrid i la seva professió de tècnic electrònic. Dir Lugán és parlar d’una sèrie d’objectes, escultures i artefactes que van ser una novetat incontesta­ble.

El que ara exposa José de la Mano, amb aquest toc mondrianes­c, torresgarc­ianesc, fins i tot mironià, és el desconegut, l’anterior al canvi de firma i tècnica. Com aquest S.T.: (961, guaix i grafit/paper, 50,2x65,8 cm, 5.500 euros, reproduït). Una prehistòri­a exquisida i lírica, distant del treball que l’identifica­rà.

Aquests anys aquesta indústria també ha pres consciènci­a ecològica

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain