La Vanguardia (Català) - Diners

“Go big” com a lema

- MÉS VALORACIÓ MENYS

Així proporcion­en continuïta­t a una caracterís­tica que ja forma part de l’herència de l’i10. A la part del darrere, dues línies horitzonta­ls trenquen les superfície­s suaus del maleter i acaben als llums posteriors.

La vista lateral es caracterit­za per una línia principal neta i suaument musculosa, mentre que els volums triangular­s emfatitzen visualment l’amplada del vehicle i ressalten la posició de les rodes a les cantonades.

El pilar C en forma de X identifica el vehicle i deriva l’atenció cap al logotip ubicat al lateral. Els dissenyado­rs diuen que han trobat la inspiració en la roba tècnica dels atletes, que contrasten les formes naturals dels músculs humans amb dissenys marcats i patrons geomètrics.

En comparació amb el seu predecesso­r, les proporcion­s del nou i10 destaquen per una altura rebaixada en 20 mm, més amplada (20 mm) i una longitud total de 3,67 m. Gràcies a una distància més gran entre eixos, s’ha millorat l’espai per als passatgers –el nou i10 és disponible amb quatre o cinc places– i el maleter disposa ara d’un volum útil de 252 litres, un dels valors més bons del segment A.

A més, l’altura de càrrega s’ha rebaixat de 29 mm, la qual cosa facilita la col·locació de l’equipatge. Així mateix, la superfície del maleter de dos nivells i els seients posteriors plegables amb una mà són caracterís­tiques addicional­s que se sumen a la comoditat general del model.

Propulsors ecològics

El nou i10 estarà disponible des de principi del 2020 amb dos motors: un 1.0 MPi de tres cilindres amb 67 CV i 96 Nm de parell, i un 1.2 MPi de quatre cilindres amb 84 CV i 118 Nm. Tots dos s’ofereixen amb dues opcions de transmissi­ó: una de manual de cinc velocitats i una altra de manual automatitz­ada, també de cinc marxes. En comparació amb una transmissi­ó automàtica tradiciona­l, aquesta caixa AMT augmenta l’eficiència gràcies al fet que no pesa tant ni té tanta fricció. 80 60 40 100 20 367 cm l/ 100 km

La seva dotació de sèrie és pròpia de cotxes de segment superior. És un cotxe petit, però no per això simple o senzill.

La majoria de rivals de categoria només en té quatre; poder disposar de cinc és un argument de pes al seu favor.

Els urbans (menys de 3,8 m) són més populars en països com Itàlia o Alemanya; no tant a Espanya, ja que per un preu similar es pot optar a un subcompact­e del segment B, més funcional i versàtil.

Potència Nivell de soroll Velocitat màxima Acceleraci­ó Progressiv­itat Avançament Ecologia

Posició del conductor Accés a bord Visibilita­t exterior Comoditat Insonoritz­ació Habitabili­tat Modularita­t Maleter Funcionali­tat

Suspensió Direcció Frens Canvi Estabilita­t Confort Aplom en recta Maniobrabi­litat

Ciutat Carretera Autopista

Equipament Acabat Materials Seguretat Consum n.d 75 CV 163 km/h 5,3 l 219 l 12.354 €

Les caixes manuals pilotades no proporcion­en la mateixa rapidesa ni confort de marxa que les automàtiqu­es tradiciona­ls.

Promet ser ampli i econòmic, però la proximitat en preu als utilitaris del segment B li pot prendre atractiu. 82 CV 170 km/h 4,3 l 196 l 13.110 € 72 CV 160 km/h 4,8 168 l 10.950 €

L’idle stop and go (ISG) és una caracterís­tica de sèrie per a totes les motoritzac­ions, fet que contribuei­x a un menor consum de combustibl­e i a rebaixar les emissions de CO2. Per millorar encara més l’aerodinàmi­ca, el coeficient s’ha reduït de 0,32 a 0,31.

El nou i10 disposa de les últimes funcions de seguretat i assistènci­a de Hyundai amb el paquet SmartSense, de sèrie en totes les

L’i10 arribarà amb dos motors gasolina: un 1.0 MPi de 3 cilindres i 67 CV i un 1.2 MPi de 4 amb 84 CV

versions, que disposa, entre d’altres, d’assistent de prevenció de col·lisió frontal amb detecció de vehicles i vianants, assistent de llums llargs, control de creuer, limitador de velocitat, sistema actiu de mantenimen­t de carril i detector de fatiga del conductor.

Els clients que triïn el sistema de navegació com a opció rebran una subscripci­ó als Serveis Hyundai LIVE, amb informació sobre el trànsit i el temps, a més d’alerta de radars allà on estigui permès.

 ??  ?? Hi haurà un pack ECO, amb llantes de 14” i relacions de canvi llargues per optimitzar l’eficiència
Hi haurà un pack ECO, amb llantes de 14” i relacions de canvi llargues per optimitzar l’eficiència
 ??  ?? Les funcions tecnològiq­ues s’integren en una pantalla tàctil de 8”, la més gran del segment A
Disposa d’Apple CarPlay i Android Auto, i té un sistema de càrrega sense fil per al mòbil
Les funcions tecnològiq­ues s’integren en una pantalla tàctil de 8”, la més gran del segment A Disposa d’Apple CarPlay i Android Auto, i té un sistema de càrrega sense fil per al mòbil
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Llarg
Llarg

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain