La Vanguardia (Català) - Diners

Bèstia d’asfalt per a experts

És el model més esportiu de la Sèrie 2 de BMW. Radical i exclusiu, té 450 CV i la seva fabricació és limitada

- Francesc Pla

BMW fila molt prim amb el nou M2 CS. Evolució natural de l’M2 Competitio­n, té més potència i diverses modificaci­ons perquè sigui més lleuger. Sembla, en principi, un automòbil perfectame­nt adaptat a les necessitat­s dels esportius que roden habitualme­nt en circuit. Amb tot, la marca bavaresa presumeix també de la seva “convincent impressió en l’ús diari”. D’edició i fabricació limitada, BMW concentra en aquest nou model tota l’essència d’altres versions CS existents i prepara, alhora, la base per al model M2 CS Racing, el nou punt d’entrada de BMW M Motorsport als automòbils de competició.

Són molts els detalls que cridaran l’atenció dels aficionats als productes M sorgits del departamen­t M GmbH de la marca de Munic. Per començar, el motor de sis cilindres en línia desenvolup­a 450 CV, 40 CV més que l’M2 Competitio­n. Amb tres litres de cubicatge, aquest motor té un parell màxim de 550 Nm, una xifra impression­ant per a un cotxe d’aquesta mida i pes. BMW ofereix de sèrie un canvi manual de sis velocitats, i com a opció es pot demanar una transmissi­ó de doble embragatge M de set velocitats. L’acceleraci­ó és una mica millor amb el canvi seqüencial, que redueix dues dècimes el temps per arribar als 100 km/h en 4 segons. La velocitat màxima està limitada electrònic­ament a 280 km/h.

La suspensió adaptativa M contribuei­x al fet que aquesta màquina de córrer vagi enganxada a l’asfalt. El conductor pot canviar la configurac­ió dels amortidors a través de les modalitats Confort, Sport i Sport+. Aquesta última, Sport+, està especialme­nt indicada per rodar en pista. També s’hi afegeixen una sèrie d’elements fabricats en plàstic reforçat amb fibra de carboni (CFRP) que ajuden a rebaixar lleugerame­nt el pes del conjunt i, alhora, aporten un toc distintiu encara més esportiu que el del BMW M2 Competitio­n del qual parteix. Entre els elements alleugerit­s destaca el capó de nou disseny, el sostre completame­nt en material CFRP, el nou splitter davanter, l’aleró tipus Gourney a la vora de la tapa del maleter, així com el difusor posterior en fibra de carboni. També és exclusiva la vistosa pintura metal·litzada en acabat Misano Blue reservada a aquest model. Així mateix, les llantes són de 19 polzades i estan acabades en negre brillant. Opcionalme­nt poden demanar-se en un to daurat mat. Els pneumàtics de sèrie són uns Michelin Pilot Sport Cup 2 i el sistema d’escapament també rep alguna petita millora per potenciar-ne el so.

D’altra banda, els frens M Sport de sèrie recullen l’experiènci­a de la competició. Amb pinces de fre més grosses pintades de vermell, els discos davanters tenen 400 mm. Els clients més exigents poden optar per muntar uns frens carboceràm­ics amb pinces davanteres de sis pistons. A l’interior, la consola central és de fibra de carboni i el CFRP s’utilitza per als tiradors i les motllures de les portes.

Bmw.es

La pintura Misano Blue està reservada en exclusiva per a aquest model. Els Michelin Pilot Super Sport són més 6 cilindres. Gasolina 2.979 cc 450 CV a 6.250 rpm 280 km/h 4s 9,8 l 446/187/141 cm 1.650 kg 390 l 2 anys adequats per a un ús diari i BMW els ofereix sense cap cost. De sèrie porta els Pilot Sport Cup 2. L’escapament també millora

El volant opcional M Sport entapissat en Alcàntara i un rellotge central en vermell contribuei­xen a l’ambient

El BMW M2 CS és una autèntica bèstia de circuit que tolera força bé l’ús diari

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain