La Vanguardia (Català) - Diners

Autonomia ampliada

El Leaf ofereix excel·lent rendiment i una autonomia ampliada fins a 385 km

- Ramon Ortiz MÉS MENYS

Cada vegada són més els motius per adquirir un vehicle elèctric. La sostenibil­itat és, sens dubte, la seva millor virtut, ja que no emeten CO2 ni partícules contaminan­ts a l’atmosfera. Els avantatges s’amplien a la possibilit­at de fer servir carrils especials d’accés a grans ciutats i de fer ús de zones d’estacionam­ent reservades.

Encara queda molt camí per recórrer, però models com el Nissan Leaf demostren que l’avenç dels automòbils elèctrics és ferm i definitiu.

La gamma del Nissan Leaf és disponible en dues versions, un motor de 150 CV amb bateria de 40 kWh i un nou propulsor de 218 CV que disposa d’una bateria de 62 kWh. La primera ofereix fins a 270 km d’autonomia i la segona 385 km, segons cicle WLTP. Mitjançant un carregador específic és possible recarregar el 80% de capacitat de la bateria en un període de 40 minuts. La presa de corrent es troba al frontal del vehicle i és fàcilment accessible.

La versió que hem provat correspon al Leaf 62 kWh e+. Disposa de més autonomia i, si es condueix amb el tacte que cal, és possible assolir llargs quilometra­tges amb una única càrrega, superant fàcilment els 300 km. Té un motor potent que garanteix enèrgiques acceleraci­ons i permet, per tant, fer llargs desplaçame­nts a bon ritme i sense que calguin gaires interrupci­ons al viatge per procedir a la recàrrega.

Per optimitzar-ne la conducció, aquest Nissan elèctric disposa d’una pràctica funció, denominada e-Pedal. S’activa mitjançant un botó ubicat al costat de la palanca de canvis i permet conduir fent anar un únic pedal, el de l’accelerado­r. Mitjançant la seva dosificaci­ó, el vehicle accelera, manté la velocitat o la redueix, facilitant així la pràctica d’una conducció tranquil·la i

Aquesta versió suposa un valor afegit d’autonomia per a conductors que fan quilometra­tges llargs.

Destaca per les tecnologie­s de mobilitat intel·ligent i per la disponibil­itat de serveis de connectivi­tat.

La nova versió de 62 kWh del Nissan Leaf té una velocitat màxima limitada de 157 km/h.

Els dos acabaments disponible­s, N-Connecta i Tekna, obliguen a fer una despesa important. confortabl­e. També pot equipar ProPilot Park, tecnologia per estacionar de manera automàtica el vehicle prement un botó.

Amb la nova versió d’autonomia estesa, el Leaf manté intacta la seva atractiva imatge, que proporcion­a funcionali­tat sense renunciar a la identitat de la marca japonesa.

L’interior mostra elevats nivells de qualitat, és espaiós i està ben equipat. Compta amb una pantalla de set polzades que informa sobre la navegació –NissanConn­ect EV– i sobre altres funcions del vehicle, com, per exemple, l’equip àudio.

Aquest Nissan es beneficia de les tecnologie­s de mobilitat intel·ligent que inclouen el ProPilot, dispositiu que permet circular per autopistes de forma autònoma. Funciona fins i tot a elevades velocitats o en situacions de trànsit dens, ajustant la velocitat respecte al vehicle precedent. Es disposa, així mateix, de programado­r de velocitat actiu, assistent de mantenimen­t de carril i assistent d’estacionam­ent automàtic.

 ??  ?? El Leaf d’autonomia estesa demostra que viatjar de manera sostenible ja és una realitat
El Leaf d’autonomia estesa demostra que viatjar de manera sostenible ja és una realitat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain