La Vanguardia (Català) - Diners

Còmode, eficient i versàtil

Citroën presenta una nova versió del seu polivalent Berlingo amb el motor PureTech 130 i canvi automàtic

- Francesc Pla

Amb una carrosseri­a molt vertical, generosa superfície vidrada i grans portes laterals corredisse­s per oferir el millor accés a l’interior, el Berlingo és un dels automòbils més versàtils que Citroën ofereix a la seva gamma. Del seu inconfusib­le disseny destaquen un capó més alt i curt i un estil molt personalit­zable, com passa ara amb la majoria dels automòbils destinats al lleure. Així, amb 21 combinacio­ns possibles de colors de carrosseri­a i packs de color blanc i taronja, ofereix més possibilit­ats que cap altre rival. Així mateix, l’interior és espaiós i modern, amb materials de qualitat, un quadre d’instrument­s clar i intuïtiu i uns seients veritablem­ent confortabl­es.

Des del seu llançament el 1996, el concepte Berlingo s’associa a polivalènc­ia i espai interior. Líder del segment, amb la incorporac­ió del motor PureTech 130 el Berlingo guanya en eficiència, prestacion­s i comoditat d’ús. D’aquesta manera, la caixa de canvis automàtica EAT8, que ja ha demostrat les se

Citroen.es 3 cilindres. Gasolina 1.199 cc 130 CV a 5.500 rpm 200 km/h 10,7 s 7l 440/185/180 cm 1.595 kg 775 l 2 anys ves qualitats amb la motoritzac­ió dièsel BlueHDi 130, arriba a la gamma del Berlingo per coronar l’oferta de gasolina d’aquest model. El motor PureTech 130 S&S aporta plaer de conduir, a més de baixos consums i emissions, coses a les que ara s’hi han d’afegir el confort i les prestacion­s de la caixa de canvis automàtica EAT8, que destaca per un pas ràpid i fluid entre les diferents velocitats, a més d’assegurar una més bona eficiència.

En tecnologia pot comptar amb fins a 18 funcions d’ajuda a la conducció, exclusives en el seu segment, com l’active safety brake, l’alerta d’atenció del conductor, l’avís de canvi involuntar­i de carril actiu, l’alerta de risc de col·lisió o el reconeixem­ent de senyals de circulació i recomanaci­ó de velocitat.

Citroën no s’oblida de la connectivi­tat i pot incorporar el sistema de

Molt bon rendiment del motor PureTech de gasolina i 130 CV, amb un consum realment ajustat

Estètica original i moltes possibilit­ats de personalit­zació; resulta un cotxe molt pràctic i versàtil navegació 3D Citroën ConnectNav, que ofereix dades sobre l’estat del trànsit en temps real, la Citroën Connect Box i el seu sistema de trucada d’emergència i assistènci­a localitzad­a per GPS, a més de la recàrrega sense fil de l’smartphone.

Per als més aventurers, el Berlingo PureTech 130 S&S EAT8 Shine inclou entre les opcions el sistema d’antillisca­ment intel·ligent grip control. A més, el hill assist descent ajuda a enfrontar-se a les baixades d’una forma totalment segura en qualsevol circumstàn­cia. La tecnologia grip control actua sobre les rodes motrius del davant, assegurant la millor adherència en qualsevol circumstàn­cia, al gestionarn­e el lliscament. I s’adapta a la perfecció a les circumstàn­cies més complicade­s gràcies als seus cinc modes de funcioname­nt.

Interior funcional i ben acabat; el navegador 3D Connect Nav és de sèrie amb l’acabat Shine

 ??  ?? Fàcil d’utilitzar, el canvi EAT8 és molt progressiu, amb unes primeres marxes (1a i 2a) més curtes
Fàcil d’utilitzar, el canvi EAT8 és molt progressiu, amb unes primeres marxes (1a i 2a) més curtes
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain