La Vanguardia (Català) - Diners

La primera moto de Seat

L’e-Scooter s’emmarca dins de la creació de Seat Urban Mobility, una nova unitat de negoci

- Jordi Botella

Després dels patinets i el quadricicl­e Minimó, Seat s’atreveix ara a llançar al mercat la seva primera moto elèctrica, l’e-Scooter. Fabricat per l’empresa catalana Silence, el nou escúter elèctric s’emmarca en la creació de Seat Urban Mobility, una nova unitat de negoci de la marca espanyola per impulsar la mobilitat urbana. Per a aquest nou sector de negoci, Seat ha confiat el desenvolup­ament del seu escúter a l’empresa Silence, un fabricant ubicat a Molins de Rei que ha obtingut una àmplia experiènci­a i que ha aconseguit un merescut èxit comercial en motociclet­es elèctrique­s. L’e-Scooter de Seat disposa d’uns trets estètics propis, encara que manté l’estructura tècnica i mecànica del model Silence S01. L’e-Scooter, per ús i prestacion­s, és comparable a un escúter de 125 cc amb motor de quatre temps.

És molt manejable per la ciutat, amb estil, àgil i amb una autonomia més que suficient per a recorregut­s urbans i interurban­s. Entre els punts forts destaca el pràctic sistema de bateria que s’extreu fàcilment de la moto, convertida en un petit trolley amb rodes per portar-la a casa o a l’oficina i poder carregar-la amb comoditat. Una bateria que es pot carregar fàcilment a la xarxa domèstica o en carregador­s públics. El cost estimat és de 0,7 € cada 100 quilòmetre­s.

Gràcies als 15 CV de potència i un parell màxim de 240 Nm del motor elèctric, és capaç d’assolir una velocitat màxima de 100 km/h, velocitat limitada electrònic­ament, i necessitar només 3,8 segons per arribar als 50 km/h. Té una autonomia de 115 quilòmetre­s, més que acceptable per als habituals trajectes urbans diaris. Tot això, gestionat per les modalitats de conducció Eco, Sport i City, per obtenir el rendiment que l’usuari desitgi en cada moment. Tractant-se d’una moto de clara vocació urbana, permet emmagatzem­ar sota el seient un parell de cascos tipus jet. També pot ser gestionada a distància mitjançant una aplicació gratuïta que permet conèixer des de l’smartphone l’estat de càrrega de la bateria o la localitzac­ió de la moto.

El nou responsabl­e de mobilitat urbana de Seat, Lucas Casasnovas, ha afirmat: “Volem convertir-nos en un aliat per a les ciutats i el Seat e-Scooter és la resposta a la demanda dels ciutadans per tenir una mobilitat més àgil. La col·laboració amb Silence és un exemple que la coe-Scooter operació entre socis ens permet ser més eficaços”.

Es tracta, doncs, de la primera incursió del fabricant automobilí­stic Seat en el segment de les dues rodes, i ho fa aprofitant la validesa d’un soci tecnològic com és la firma Silence, encara que aporta l’estil propi amb detalls estètics que determinen que el nou e-Scooter és un producte genuí de Seat.

A partir d’aquest any, l’e-Scooter es pot conduir amb el carnet de cotxe. Seat encerta amb un producte ben acabat que convenç tant per comportame­nt dinàmic com per autonomia

Disposa d’una capacitat per poder guardar dos cascos tipus jet sota el seient

L’e-Scooter porta una bateria que es pot treure fàcilment de la moto per carregar-la a casa

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain