La Vanguardia (Català) - Diners

Les firmes lluminoses

- Ràfegues Pere Prat

Fruit d’un procés evolutiu tan assossegat com sostingut a través del temps, alguns aspectes fonamental­s que afecten el sector de l’automòbil sembla que sempre són susceptibl­es d’incorporar millores.

Avui ens referirem al peculiar univers que envolta els llums dels vehicles, uns complement­s vitals que han protagonit­zat una veritable revolució durant els últims anys i que es troben davant una apassionan­t cruïlla amb vista al futur.

Encara que alguns dissenyado­rs avançats al seu temps ja defensaven antigament el paper dels fars com a element estètic diferencia­dor dels cotxes, la irrupció de la tecnologia led ha permès que els llums hagin adquirit actualment un protagonis­me inusitat. Les marques automobilí­stiques, que sempre proven de diferencia­r els seus models respecte a la competènci­a mitjançant les carrosseri­es, juguen així mateix amb les firmes lluminoses dels seus productes per impregnar les retines dels conductors a través de vistoses propostes.

Però la imaginació dels encarregat­s d’avançar-se al futur de la mobilitat potser està arribant massa lluny en matèria d’il·luminació. I és que últimament hem vist diversos concept cars que pretenen mostrar al món allò que ens espera quan s’imposi la conducció autònoma. Segons el seu vaticini, la carrosseri­a seria composta per panells lluminosos destinats a mostrar missatges de tota mena. Potser consideren que els vianants no tenen prou distracció amb l’smartphone.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain