La Vanguardia (Català) - Diners

Tallers mecànics a un clic de distància

-

Mycaready és una plataforma en línia que posa en contacte clients i profession­als segons ubicació i especialit­at

La primera vegada que Andreu Puig va anar a un taller mecànic a Barcelona, d’on no és originari, va tenir una mala experiènci­a. “Em vaig sentir enganyat un parell de vegades fins que vaig trobar un profession­al de confiança”, explica. Fruit d’aques ta vivència personal va néixer la idea de crear una plataforma en línia per a la recerca de tallers. L’hi va presentar a Toni Arco, un emprenedor amb experiènci­a en diverses start-ups. Entre els dos van desenvolup­ar Mycaready, projecte a què més tard es va unir Manuel Ochoa com a soci especialis­ta en vendes. El trio fundador va posar en marxa la plataforma al setembre. Aquesta permet als usuaris “trobar un mecànic per ubicació i especialit­at, demanar cita i deixar una valoració al final del procés”, explica Puig. D’altra banda, per als profession­als del motor no només és un nou canal per captar clients, sinó també una eina de treball. “Per a molts tallers, les seves úniques eines són un bloc de notes i un bolígraf”, afirma Arco. Mycaready els permet gestionar l’agenda de cites, personalit­zar la pàgina web, consultar l’històric de serveis i clients i millorar la visibilita­t a internet. Actualment disposa de cent tallers, situats sobretot a la província de Barcelona,

Andreu Puig (esquerra) i Toni Arco (dreta) van fundar Mycaready l’any passat i amb uns 1.500 usuaris. Aquesta empresa emergent, que fins ara ha suposat una inversió de 100.000 euros, ha posat en marxa una ronda de finançamen­t per captar 250.000 euros. Aquests diners “serviran per contractar més personal i expandir-nos per Espanya”, avança Puig. A Mycaready hi treballen els tres socis i un empleat. L’empresa també té set comercials externs a la zona de la província de Barcelona. Per més endavant, el cofundador explica que tenen previst fer el salt a Europa.

Amb seu a la Ciutat Comtal, el model de negoci de Mycaready es basa en el pagament d’una quota de subscripci­ó mensual per part dels mecànics. Per als usuaris l’ús de la plataforma és gratuït. Els fundadors de la start-up, que no intervé en els pagaments entre tallers i clients, preveuen finalitzar l’any amb una facturació d’uns 400.000 euros.

 ?? ISTOCKPHOT­O ??
ISTOCKPHOT­O
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain