La Vanguardia (Català) - Diners

Iberdrola i Cellnex, en màxims

Dues de les companyies més brillants aquest any, Iberdrola i Cellnex, continuen fent mèrits

- IBERDROLA +5,13 % ACS -7,72 % Primo González

√ Acerinox (-3,00%) ha perdut la cota dels 9,50 euros i ha aprofundit el seu retrocés, amb xifres de negoci molt fràgils. Els pronòstics que li donaven 10 euros de moment han quedat encallats.

◊ Acciona (+3,32%)

√ ACS (-7,72%) ha presentat el pitjor balanç setmanal després de l’anunci dels seus problemes a la filial australian­a Cimic, que li ha restat uns 400 milions d’euros de benefici després de decidir la venda de les seves activitats al Pròxim Orient. Al contrari, la venda dels actius elèctrics fotovoltai­cs d’ACS a la portuguesa EDP no li ha permès de compensar de moment l’impacte negatiu de la seva filial. Aquesta setmana les accions han rebut un càstig dur, el més important del selectiu.

√ AENA (-2,57%) ha baixat de cop fins als 168,50 euros per acció, de manera que se situa en pèrdues anuals.

√ Amadeus (-1,15%) ha perdut la cota dels 78 euros després d’una seqüència alcista que ha situat aquest valor entre els quatre més capitalitz­ats del selectiu.

√ Arcelor Mittal (-3,85%) s’ha quedat a la vora dels 14 euros per acció després d’un altre retrocés en les seves accions, que acumulen un 11% de caiguda des de començamen­ts d’any.

√ Banc Sabadell (-3,98%) ha caigut finalment per sota de l’euro per acció, cosa que implica una pèrdua acumulada d’un 7% aquest any. Les accions amb prou feines s’han beneficiat de la venda per 430 milions d’euros de la seva filial gestora de fons d’inversió al grup francès Amundi, amb qui ha establert un acord de col·laboració a llarg termini que podria tenir un impacte positiu a l’hora de generar comissions.

√ Bankia (-6,22%) forma part del trio de companyies amb més pèrdues de l’any, més d’un 10% acumulat, i és el pitjor valor bancari. Aquests dies ha patit el càstig derivat de la mala valoració emesa pels analistes de Bank of America, que han rebaixat el seu preu objectiu fins a 1,50 euros des dels 1,90 euros anteriors. Els analistes d’aquesta entitat creuen que Bankia no podrà complir amb el seu objectiu anunciat de dividend per als pròxims dos anys.

√ Bankinter (-5,44%) ha pogut evitar la pèrdua dels 6 euros per acció en la seva cotització malgrat els resultats presentats aquests dies, que han estat ben acollits en general. Els analistes estan expectants davant les conseqüènc­ies sobre el balanç del banc de la venda de la seva companyia d’asseguranc­es i col·locació entre accioniste­s, que li restaran uns 100 milions d’euros de benefici.

√ BBVA (-4,15%) ja acumula gairebé un 8% de pèrdua aquest any i els inversors temen una rebaixa de la seva qualificac­ió creditícia.

√ CaixaBank (-4,19%) ha tornat a les caigudes, tot i que evoluciona més bé que la major part dels seus col·legues. Des de principis d’any acumula una mica més d’un 5% de pèrdues.

◊ Cellnex (+3,64%) no deixa de batre màxims històrics. Aquesta setmana ha tancat en els 43,85 euros, però ha arribat a superar els 44 euros per acció. Les anàlisis que van divulgant els analistes i bancs d’inversió situen les seves expectativ­es a mitjà termini, clarament per sobre dels seus nivells actuals. Les accions ja acumulen un 14% de beneficis aquest any, i és la millor del selectiu.

√ Cie Automotive (-1,26%) té diferents fàbriques a la zona del contagi a la Xina, cosa que ha començat a preocupar alguns analistes.

◊ Colonial (+1,69%) per fi ha arribat a la cota dels 12 euros per acció després d’unes setmanes de dubtes. Ara les accions estan un 6% per sobre de l’inici de l’any, i el seu perfil defensiu el beneficia.

◊ Enagás (+1,86%) ha saltat a la cota dels 24 euros i acumula un 6% de guanys des de començamen­ts d’any, una cop aclarits els dubtes sobre la seva retribució en el sector gasista.

√ Ence (-3,60%) ha perdut la barrera dels 4 euros per acció que tant d’esforç li havia costat conquerir. Els analistes creuen que tornarà a superar aquesta cota.

◊ Endesa (+0,41%) es manté estable després del pagament del dividend a la zona mitjana dels 24 euros per acció.

◊ Ferrovial (+2,28%) ha superat amb claredat els 29 euros per acció i ja ronda el 10% de guanys acumulats, un dels líders del selectiu. Aquesta setmana els analistes de Morgan Stanley han apostat de valent pel valor, i n’han elevat el preu objectiu des dels 24,41 euros fins als 34,40 euros per acció, per la qual cosa aposten per noves pujades del valor. Les accions estan en màxims i aquests dies la seva capitalitz­ació ha superat la de Repsol.

√ Grifols (-2,01%) es manté en pèrdues anuals, una mica augmentade­s aquesta setmana. La cotització és a la zona baixa dels 31 euros.

√ IAG (-6,81%) ha estat a punt de perdre els guanys acumulats de l’any però al final s’ha quedat amb un lleuger avenç. Ha estat un dels pitjors valors del selectiu.

◊ Iberdrola (+5,13%) s’acosta al 12% de plusvàlua des de començamen­ts d’any i la cotització dels 10 euros apareix a l’horitzó amb bones expectativ­es. La companyia encara està a prop dels màxims històrics.

EL MILLOR

√ Inditex (-1,92%) s’ha posat en estat d’alerta amb el tema del virus a la Xina, ja que el grup té diverses botigues a la zona, a més que la Xina és el seu mercat més important. Tot i això, les accions estan a la zona de màxims històrics.

√ Indra (-1,86%) ha ajustat la seva cotització a la baixa, per bé que es manté per sobre dels 11 euros per acció, amb un rendiment entorn d’un 10% des de principis d’any.

√ Mapfre (-1,40%) ha cedit part dels seus guanys de les setmanes anteriors, tot i que es manté en positiu aquest any.

√ MásMóvil (-3,27%) ha aconseguit mantenir-se per sobre dels 19 euros i es manté en positiu durant l’any.

√ Mediaset (-5,18%) ha registrat una de les pèrdues més grans dels últims mesos i ja perd més d’un 8% des de començamen­ts d’any.

√ Meliá Hotels (-5,88%) no ha pogut mantenir els 8 euros per acció i ha entrat en pèrdues anuals, tot i que per poc marge.

◊ Merlin Properties (+2,68%) ha arribat als 13 euros per acció, tot i que alguns analistes situen el seu preu objectiu clarament per sobre dels 14 euros.

◊ Naturgy (+2,22%) ha pujat amb una certa intensitat i acumula un 5% de guanys des de principis d’any, amb les accions altre cop per sobre de la cota dels 23 euros.

◊ Red Eléctrica (+3,35%) ha presentat la tercera pujada més important del selectiu aquesta setmana i ha superat els 18 euros en la cotització.

√ Repsol (-6,70%) ha presentat la tercera caiguda més gran de l’Ibex 35 aquesta setmana, malgrat que arrossega un període de dues setmanes força baixista, resultat de diferents adversitat­s, una de les quals el descens del preu del cru. Aquests dies la petroliera ha rebut el suport de Crédit Suisse, que li dona un preu objectiu de 20 euros.

√ Santander (-3,74%) ha perdut terreny una altra setmana, en línia amb la resta del sector. Ja perd una mica més d’un 5% aquest any.

◊ Siemens Gamesa (+1,04%) ha recuperat una mica de terreny a la zona dels 15,6 euros per acció, gairebé al nivell de tancament de l’any passat.

√ Telefónica (-0,52%) es continua acostant als 6 euros en la seva caiguda i acumula gairebé un 2% de retrocés acumulat aquest any.

√ Viscofán (-0,79%) ha aconseguit defensar els 50 euros per acció, tot i que amb pressió venedora en el seu entorn per presa de beneficis.

EL PITJOR

 ??  ?? ha trencat amb força la cota dels 100 euros amb el suport de la seva aposta per les energies renovables, una activitat que està en plena ebullició corporativ­a.
ha trencat amb força la cota dels 100 euros amb el suport de la seva aposta per les energies renovables, una activitat que està en plena ebullició corporativ­a.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain