La Vanguardia (Català) - Diners

Eficiència exemplar

El nou Mii suposa el debut de Seat en el mercat dels elèctrics

- Ramon Ortiz FITXA TÈCNICA

El nou Mii Electric de Seat és ideal per espavilar-se a les ciutats més congestion­ades. Les seves compactes dimensions són una caracterís­tica perfecta per agilitar al màxim la conducció pels carrers més estrets i estacionar en forats petits.

En aquestes circumstàn­cies, el Mii Electric es mostra per tant com un aliat perfecte gràcies a les dimensions externes de la seva carrosseri­a –3,55 m de longitud– i al seu excepciona­l diàmetre de gir, de tot just 9,8 m. En qualsevol cas, no renuncia a fer desplaçame­nts interurban­s d’abast curt.

A l’interior, al qual s’accedeix còmodament gràcies a les seves quatre portes, es pot gaudir d’una innovadora motllura decorativa al tablier, llum ambiental, seients esportius i calefactab­les, acabat en cuir negre per a la palanca de canvis, palanca de fre de mà i volant esportiu. La postura al volant és correcta i tots els comandamen­ts són a l’abast d’un conductor que disposa d’una informació abundant sobre el funcioname­nt i el rendiment del vehicle.

Les dues places del darrere tenen l’amplada adequada, però la distància entre les files de seients és molt petita. El maleter, tenint en compte les dimensions externes, ofereix un espai útil força interessan­t.

El motor és associat a una transmissi­ó d’una única velocitat. 3,9 s km/h 259 km 0

CV 300

Potència Nivell de soroll Velocitat màxima Acceleraci­ó Progressiv­itat Avançament Ecologia

Posició del conductor Accés a bord Visibilita­t exterior Comoditat Insonoritz­ació Habitabili­tat Modularita­t Maleter Funcionali­tat

Suspensió Direcció Frens Canvi Estabilita­t Confort Aplom en recta Maniobrabi­litat

Ciutat Carretera Autopista

Equipament Acabat Materials Seguretat Consum

La conducció és agradable i senzilla: quan es prem l’accelerado­r desplega de forma instantàni­a la seva potència, mostrant un caràcter molt enèrgic i generant força diversió al volant. Si es condueix amb suavitat, s’utilitzen quan és possible els modes de conducció Eco i Eco+, o s’aprofiten les possibilit­ats de recuperaci­ó d’energia de frenada, el Mii permet també fer certs trajectes interurban­s de distàncies mitjanes.

Per garantir la seguretat disposa de sèrie d’assistent de canvi involuntar­i de carril i pot gaudir de sistema de reconeixem­ent de senyals.

L’operació de recàrrega és senzilla. Es pot disposar del 80% de la bateria en 4 hores si es fa servir un punt de càrrega de corrent altern. Amb un sistema de recàrrega ràpida, el 100% de la bateria serà disponible en tot just una hora.

El Mii equipa el sistema Seat Connect, funció que permet l’accés i la gestió del vehicle mitjançant control remot. S’ofereix una app específica d’excel·lents possibilit­ats: per exemple, el conductor hi pot consultar dades de conducció, tenir controlada la seva ubicació quan estigui estacionat, l’estat de bateries, portes i llums. També permet controlar l’aire condiciona­t de forma remota.

En conclusió, Seat l’encerta de ple amb aquest llançament. Adreçat a les noves generacion­s, el Mii Electric combina practicita­t, dinamisme, avançades tecnologie­s, nous nivells de connectivi­tat, preu assequible i un cost baix de propietat.

 ??  ?? El cost d’utilitzaci­ó és realment baix i les dimensions resulten ideals a les ciutats saturades
El cost d’utilitzaci­ó és realment baix i les dimensions resulten ideals a les ciutats saturades
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain