La Vanguardia (Català) - Diners

Crossovers actualitza­ts

Kia i Mitsubishi reforcen els arguments del Niro i l’ASX

- Ramon Ortiz

L’oferta en el cobejat segment dels crossovers no para de créixer i de millorar. Automòbils de recent aparició com el Kia Niro han de competir amb models tan consolidat­s com l’ASX de Mitsubishi, una marca referent i que posa a l’abast dels clients el seu històric lideratge entre els TT més mítics del mercat.

Kia concentra l’oferta comercial del Niro en tres eficients versions: híbrida, híbrida endollable i elèctrica 100%. El seu èxit comercial es reforça ara amb l’actualitza­ció del model, amb novetats centrades en el disseny exterior, la qualitat interior i el creixement de l’oferta d’equipament. Mitsubishi aplica una recepta similar amb el carismàtic ASX, el seu model més important als mercats europeus, amb una versió 2020 que mostra un nou disseny exterior, més possibilit­ats de connectivi­tat i interessan­ts novetats mecàniques.

El Niro estrena un para-xocs d’aspecte més decidit, grups òptics redissenya­ts que poden ser full led, llums diürns led, llums antiboira led opcionals i noves llantes d’aliatge. El model de Mitsubishi exhibeix un disseny exterior més rotund a la part del davant, gràcies a una calandra de tarannà esportiu Dynamic Shield, noves motllures laterals i taloneres, para-xocs amb insercions metal·litzades i difusor, sistema d’il·luminació Bi-led i led o un nou disseny de les llandes de 18 polzades.

Els interiors són espaiosos i funcionals, amb més espai entre files de seients per a l’ASX i maleters amb capacitat de més de 400 litres.

Mostren una imatge renovada, milloren les possibilit­ats d’equipament i potencien la seguretat

Híbrid o atmosfèric

Tots dos automòbils disposen de motors de gasolina de quatre cilindres en línia. En el Kia es tracta d’una solució híbrida formada per un propulsor gasolina GDi d’1,6 litres de 105 CV amb un motor elèctric de 44 CV que proporcion­en una potència total combinada de 141 CV.

En el cas de l’ASX, Mitsubishi proposa un nou motor atmosfèric de gasolina 200 MPI de dos litres, capaç de rendir 150 CV i que es pot combinar amb caixa de canvis manual de sis relacions o bé automàtica CVT de múltiples velocitats.

Analitzant aquestes versions, el Mitsubishi ASX compta amb una velocitat màxima superior (190 km/h per 164 km/h). Tanmateix, el Niro domina per ben poc pel que fa a la capacitat d’acceleraci­ó de 0 a 100 km/h (11,5 per 11,7 segons).

En l’apartat capítol de consums, el model d’origen coreà fa valer la seva tecnologia híbrida per oferir una mitjana homologada excel·lent, gràcies als magnífics valors en conducció urbana, a baixes velocitats. És per això que disposa, també, d’unes xifres de CO2 clarament inferiors.

El constructo­r japonès no disposa amb l’ASX de versions híbrides o elèctrique­s, però ofereix en contrapart­ida una versió dotada de tracció integral, idònia per a aquells conductors que

Niro

La part superior del tablier del Kia Niro adopta en la nova generació un revestimen­t d’alta qualitat i tacte suau, mentre la resta del tablier i la instrument­ació incorporen un acabat negre brillant amb elements ressaltats de color platejat o de crom setinat.

ASX

L’ASX es renova a l’interior amb nous airejadors, insercions i motllures decorative­s, entapissat­s millors i pell amb doble repunt, nou botó per al 4x4 i un tablier revisat amb una pantalla més gran de 8” amb funcions de connectivi­tat SDA amb Apple CarPlay i Android Auto. circulen sovint per carreteres d’escassa adherència o que desitgen, encara que sigui de forma esporàdica, explorar territoris no asfaltats.

En conducció sobre asfalt, tant Kia Niro com Mitsubishi ASX ofereixen un comportame­nt molt notable sobre qualsevol tipus de traçat. Aposten pel confort de marxa, però no renuncien a proporcion­ar diversió als conductors quan es tracta d’afrontar trams virats.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain