La Vanguardia (Català) - Diners

Arriba el Clio més ecològic

El popular Clio de Renault, en la cinquena generació, ja té la seva versió híbrida HEV

- Francesc Pla

Després de presentar la cinquena generació del Clio, Renault ja té a punt la versió E-Tech. És a dir, la versió híbrida (HEV)que completa la gamma del popular model francès. Aquest model completa així mateix l’ambiciosa oferta d’electrific­ació de Renault, que també compta amb el Captur E-Tech Plug-in i amb el nou ZOE 100% elèctric. Una oferta que també inclourà ben aviat el Mégane E-Tech Plug-in i que permet als clients de la marca del rombe adaptar-se a tots els usos d’acord amb la tecnologia escollida: carretera, ciutat o recorregut­s interurban­s. L’objectiu consisteix a posar l’experiènci­a elèctrica i el plaer de conducció a l’abast de la majoria dels automobili­stes.

El Clio E-Tech compta amb un motor de gasolina d’1,6 litres i dos motors elèctrics. Es tracta d’un motor nou, exclusiu per a aquest model, i del qual Renault ha donat molt poca informació. S’integra fàcilment a aquest model gràcies a la nova plataforma modular

Renault.es 4 cilindres gasolina 1,6 140 CV a 5.500 rpm n/d n/d 1,5 l 405/180/144 cm 1.400 kg 391 l 2 anys

CMF-B, dissenyada des de les fases inicials de la seva concepció per permetre l’electrific­ació. Gràcies a la compacitat inèdita de la tecnologia E-Tech, es pot allotjar al compartime­nt motor d’una berlina polivalent com el Clio de nova generació. Els enginyers de Renault han desenvolup­at una solució innovadora per proposar una oferta híbrida pertinent, original i exclusiva que ha estat objecte de més de 150 patents.

En qualsevol cas, el motor del Clio híbrid de gasolina té quatre cilindres i 90 CV, i els motors elèctrics aporten 40 i 20 CV respectiva­ment. Tots tres motors treballen conjuntame­nt amb una caixa de canvis inèdita i innovadora: no té embragatge ni sincronitz­adors. D’aquesta manera, el Clio E-Tech arrenca sempre amb el motor elèctric principal, el de 40 CV. El mo

El sistema híbrid multimode permet que el Clio E-Tech arrenqui sempre en manera elèctrica

Amb un motor de gasolina de 90 CV i dos motors elèctrics, la potència total és de 140 CV tor de gasolina intervé tan bon punt el cotxe està en marxa i perquè tot això succeeixi de forma suau i sincronitz­ada, el motor elèctric petit de 20 CV actua com a motor d’arrencada i s’ocupa d’igualar la velocitat de gir del cigonyal del motor tèrmic i la del canvi.

En fase de desacceler­ació i de frenada, els dos motors elèctrics poden fer de generador. El grau de retenció quan no s’utilitza el fre es pot incrementa­r activant un mode B (Brake) del canvi tal com passa amb altres models híbrids. La bateria que alimenta tots dos motors elèctrics és de ions de liti, té 1,2 kWh (230V) de capacitat i va situada a la part baixa del maleter. Renault assegura que aquesta bateria permet una notable reducció del consum de carburant i de les emissions de CO2.

L’innovador canvi sense embragatge assegura una eficaç frenada regenerati­va

 ??  ?? Amb el nou Clio E-Tech Renault intensific­a la seva estratègia global d’electrific­ació
Amb el nou Clio E-Tech Renault intensific­a la seva estratègia global d’electrific­ació
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain