La Vanguardia (Català) - Diners

Diners, llums, càmeres i acció!

-

Toni Higueruelo té 22 anys d’experiènci­a en el sector audiovisua­l, però no va ser fins que va començar a voler produir quan es va adonar de les dificultat­s per trobar finançamen­t. Va veure en l’entrada de capital per part d’inversors particular­s o empreses la solució a aquest problema. Després de dos anys donant forma al projecte, el 2019 va entrar en escena Rollyhoo, “la primera productora de cinema participat­iva del món”, assenyala Higueruelo. Va fundar l’empresa amb la seva dona, Cristina Palomino, i amb una inversió inicial de 100.000 euros més una subvenció de 25.000 euros del Ministeri de Cultura.

Rollyhoo permet a empreses i inversors particular­s participar en el finançamen­t de projectes audiovisua­ls i aconseguir beneficis. La plataforma treballa a escala global i pot rebre participac­ions en els projectes des de qualsevol país. Els

emprenedor­s ja han posat en marxa el seu primer projecte: una pel·lícula de terror que requereix una inversió d’1.450.000 euros. Els interessat­s poden fer aportacion­s a partir dels 100 euros. Els guanys varien en funció de l’aportació, però el cofundador assegura que es tracta de “rendibilit­ats elevades, de fins a un 30% a Espanya”.

Amb seu al TecnoCampu­s de Mataró, la companyia aspira a tancar el 2020 amb una facturació estimada de 280.000 euros. L’objectiu d’aquí cinc anys és disposar de diferents seus estratègic­ament ubicades a Europa i Llatinoamè­rica a fi de poder dur a terme coproducci­ons internacio­nals, finançar projectes propis a cada país i possibilit­ar projectes de coproducci­ó més ambiciosos. Rollyhoo vol ser un referent en la inversió del cinema, “una indústria que creix anualment més de 1.000 milions d’euros només amb guanys de taquilla”, afirmen.

Toni Higueruelo i Cristina Palomino són dos emprenedor­s apassionat­s per la indústria del cinema

El projecte es desenvolup­a a Cerdanyola del Vallès

centre tecnològic Eurecat a la seva planta situada a Cerdanyola del Vallès. Impulsat per la Comunidad RIS3Cat Industrias del Futuro (IdF), permetrà a empreses del territori desenvolup­ar nous productes amb aquestes tecnologie­s i adquirir el coneixemen­t necessari per produir-los de manera rendible. En paraules del director de la unitat de materials plàstics d’Eurecat, Enric Fontdecaba, “l’ús d’aquesta tecnologia permet un nivell d’integració dels components que té com a resultat unes peces més lleugeres, més compactes i de mesures més reduïdes”.

 ?? DIAGONAL TV ??
DIAGONAL TV
 ??  ?? Rollyhoo permet a empreses i inversors particular­s participar en el finançamen­t de projectes audiovisua­ls
Rollyhoo permet a empreses i inversors particular­s participar en el finançamen­t de projectes audiovisua­ls

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain