La Vanguardia (Català) - Diners

Cellnex, líder al gener

Al caire dels 45 euros per acció, Cellnex va demostrar el seu lideratge al gener amb un 17% de pujada

- CELLNEX +2,44% BANC SA -15,56% Primo González

√ Acerinox (-6,26%)

√ Acciona (-0,29%) ha perdut una mica de terreny, però es manté sòlida en la cota dels 102 euros per acció, amb un guany d’un 9% a l’any. Al gener ha estat el segon millor valor de l’Ibex.

√ ACS (-5,95%) ha baixat a la zona dels 30 euros per acció, de manera que ja supera un 15% de caiguda des de començamen­ts d’any. Al mes de gener ha estat el segon valor més castigat.

√ Aena (-0,80%) ha retallat una mica més la seva forta baixada fins a quedar, al final de la setmana, en els 167 euros per acció. Els analistes creuen que pot tornar a recuperar els 170 euros, tot i que fins que arribi a aquest nivell aconsellen cautela.

√ Amadeus (-8,86%) ha caigut amb bastanta força després d’haver vorejat la zona de màxims històrics, en la cota dels 78 euros per acció. La seva aventura alcista ha estat efímera i molt intensa.

√ Arcelor Mittal (-5,31%) ha estat un altre dels valors més castigats per la crisi xinesa a causa de la caiguda dels preus de les matèries primeres. Les accions s’han quedat a la zona dels 13 euros.

√ Banc Sabadell (-15,56%)divendres va tenir una dura caiguda després de donar a conèixer els seus resultats de l’any passat, en què va destacar la pèrdua registrada durant el quart trimestre i alguns aspectes poc favorables del compte de resultats, com ara el descens de les provisions. La cotització ha caigut fins a la zona dels 0,81 euros, mínims des de fa mesos. L’acció ha estat la més castigada al gener, amb un 21,7% de retrocés. La recuperaci­ó es presenta complicada.

√ Bankia (-2,78%) ha entrat al grup dels valors més castigats al mes de gener, un 13,7%. En la setmana ha reduït les pèrdues, per bé que la presentaci­ó de resultats no ha contribuït a modificar la valoració que el mercat fa de la companyia, que de moment és força baixa. Va tancar la setmana a la zona dels 1,60 euros, si bé alguns analistes no li assignen més d’1,50 euros per acció. En contra d’alguns pronòstics, podria complir els seus objectius de dividend.

√ Bankinter (-1,51%) ha superat un 10% de pèrdues acumulades al gener, un dels vuit valors més castigats entre les companyies del selectiu. Les accions són a la zona de 5,80 euros.

◊ BBVA (+1,34%) ha estat el millor banc del selectiu, tot i que al mes de gener ha perdut un 6,3% fins a situar-se a la zona dels 4,70 euros per acció. Els resultats han estat moderadame­nt ben acollits malgrat els costos de la seva filial dels Estats Units.

√ CaixaBank (-0,49%) s’ha mantingut força estable aquesta setmana malgrat que continua en negatiu l’any, però amb una de les millors trajectòri­es entre els bancs del selectiu.

◊ Cellnex (+2,44%) ha tingut a tocar els 45 euros i ha presentat el millor guany del gener, un 17%, a més de liderar els guany sde la setmana entre els valors de l’Ibex 35, amb un 2,4% de pujada durant aquest període. Al final les accions de l’empresa s’han quedat a prop dels 45 euros, un fet que reflecteix la fortalesa d’un valor que en els moments dolents ha eludit sense més problemes la presa de beneficis. No hi ha gaires inversors amb disposició a desprendre’s d’aquestes accions.

√ Cie Automotive (-2,99%) ha perdut la cota dels 20 euros per acció, tot i que la seva caiguda ha estat bastant moderada tenint en compte la seva presència al difícil escenari xinès.

√ Colonial (-0,50%) continua espavilant-se de manera molt satisfactò­ria entre els valors més defensius del selectiu. Després d’arribar als 12 euros per acció la setmana passada, els analistes esperen millors rendiments a mitjà termini.

◊ Enagás (+0,79%) ja supera un 7% des de començamen­ts d’any. Aquest mes de gener ha estat molt favorable per a la companyia gasista, amb una pujada que ha estat una de les quatre més altes d’entre tots els valors de l’Ibex.

√ Ence (-5,29%) ha tornat a pèrdues anuals, per bé que amb moderació, tot i que aquesta setmana ha vist accelerada la pressió venedora.

◊ Endesa (+0,49%) ha entrat al grup dels valors amb guanys, un grup en què aquesta setmana van entrar tot just set companyies, de les quals tres del sector energètic, un dels més sòlids en aquestes circumstàn­cies de mercat.

√ Ferrovial (-3,18%) ha perdut la cota dels 29 euros, malgrat que ha estat un dels sis millors valors del selectiu durant el mes de gener.

√ Grifols (-2,76%) ha baixat a la cota dels 30 euros i es manté en pèrdues anuals, tot i que les seves últimes operacions a la Xina i els Estats Units poden reforçar la seva posició.

√ IAG (-7,96%) ha caigut amb força la setmana que es consuma la sortida britànica de la UE, una situació que presenta un desafiamen­t per a la companyia angloespan­yola.

√ Iberdrola (-0,16%) continua a l’expectativ­a de trencar el sostre dels 10 euros i reforçar el seu preu a la zona de màxims. Aquesta setmana amb prou feines ha registrat moviments d’importànci­a. Al gener ha estat el tercer millor valor del selectiu.

√ Inditex (-2,47%) ha baixat a la zona

EL MILLOR

dels 30 euros influïda per la delicada situació a la Xina, on té una important presència comercial.

√ Indra (-6,41%) ha caigut fins a la cota dels 10,36 euros per acció després de registrar un dels pitjors rendiments del selectiu aquesta setmana.

√ Mapfre (-3,26%) ha accentuat les seves pèrdues anuals per acomodar-se a la zona dels 2,30 euros per acció.

√ MásMóvil (-1,72%) no ha pogut retenir els 19 euros per acció i ja supera un 6% de caiguda des de començamen­ts d’any.

√ Mediaset (-4,79%) ha entrat al grup dels cinc valors més castigats de l’Ibex durant el mes de gener, i amb poques expectativ­es de millora.

√ Meliá Hotels (-7,58%) ha presentat la cinquena caiguda més gran del selectiu aquesta setmana, molt afectat per la crisi del virus xinès, que està tancant molts canals de l’activitat turística a tot el món, amb un impacte molt negatiu en el sector hoteler, i aquest valor no ha quedat immune del contagi.

√ Merlin Properties (-1,69%) ha perdut la cota dels 13 euros malgrat les bones expectativ­es de l’immobiliar­i. Enguany la seva cotització està a la par.

◊ Naturgy (+1,41%) ha entrat al grup alcista del selectiu, igual com les companyies elèctrique­s. Les accions superen un 6% de beneficis a l’any.

√ Red Eléctrica (-1,80%) ha conservat els 18 euros per acció a què va arribar la setmana anterior, si bé ha registrat una lleu caiguda els últims dies.

√ Repsol (-4,85%) ha perdut la cota dels 13 euros i ja acumula més d’un 10% de pèrdues a l’any. La crisi xinesa està castigant el preu del petroli a causa de la demanda inferior procedent d’Àsia, fet que afecta la petroliera.

◊ Santander (+0,40%) és un dels dos grans bancs que han aconseguit mantenir-se en positiu aquesta setmana després de la presentaci­ó d’uns resultats ben valorats pels analistes.

√ Siemens Gamesa (-7,75%) no ha aconseguit resistir l’impacte negatiu de l’anunci de retallada de beneficis derivat dels costos superiors esperats en algunes de les seves inversions en curs. Les accions han retrocedit a la zona dels 14 euros i perden un 8% l’any.

√ Telefónica (-0,15%) es manté en les proximitat­s dels 6 euros a la recerca de nou terra, amb pèrdues acumulades l’any a l’entorn d’un 2%.

√ Viscofán (-4,03%) ha baixat amb força a la zona dels 48 euros malgrat la bona acollida del seu pla d’inversions en diversific­ació.

EL PITJOR

 ??  ?? ha estat un dels més castigats de la setmana, una més de les víctimes del mal moment que viu l’economia xinesa després del virus. Les accions han perdut la cota dels 9 euros.
ha estat un dels més castigats de la setmana, una més de les víctimes del mal moment que viu l’economia xinesa després del virus. Les accions han perdut la cota dels 9 euros.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain