La Vanguardia (Català) - Diners

El més esportiu de la família

Porsche completa la gamma Macan amb la variant GTS, de 380 CV, xassís rebaixat i un caràcter més dinàmic

- Daniel Balcells

El nou membre de la família de SUV compactes de la firma de Stuttgart llueix merescudam­ent les sigles GTS, que fan referència a Gran Turisme Sport, gràcies a les seves extraordin­àries qualitats dinàmiques. La versió més esportiva de la gamma Macan equipa un propulsor V6 biturbo de 2,9 litres que desenvolup­a una potència de 380 CV, la qual cosa suposa un augment de 20 CV en comparació amb el seu predecesso­r. Aquesta mecànica, combinada amb la recentment evoluciona­da transmissi­ó PDK de doble embragatge i el pack Sport Chrono, li permet accelerar de 0 a 100 km/h en 4,7 segons, tres dècimes més ràpid que abans, mentre que la velocitat màxima se situa en 261 km/h.

El rendiment està acompanyat en la variant GTS d’una experiènci­a acústica més intensa. Un sistema d’escapament esportiu de sèrie específica­ment adaptat al GTS és el responsabl­e del plaer sonor que emana d’aquest bloc V6, amb un esquema de disseny que integra els dos turbocompr­essors instal·lats al

Porsche.com 6 en V. Gasolina. Biturbo 2.894 cc 380 CV a 6.700 rpm 261 km/h 4,9 s 11,3 l 468/192/160 cm 1.985 kg 488-1.503 l 2 anys sense límit de km centre de la V formada pels dos grups de cilindres per permetre una resposta immediata. El parell màxim de 520 Nm (20 Nm més que en el model previ) està disponible entre les 1.750 i les 5.000 rpm i el seu consum homologat en cicle NEDC correlacio­nat és de 9,6 l/100 km (11,3 litres en WLTP).

Disseny més personal

El nou Macan GTS també emfatitza la seva excepciona­l esportivit­at i l’exclusivit­at amb un aspecte diferencia­t. Porta de sèrie el pack Sport Design, amb acabaments exclusius per al frontal i la part posterior, així com amb uns vistosos estreps laterals que li donen una aparença més poderosa. El faldó davanter i la graella es caracterit­zen per elements pintats en negre, un detall comú a tots els Porsche GTS. Els fars de led amb el sistema Porsche Dynamic

La suspensió pneumàtica adaptativa és opcional i incorpora un xassís rebaixat en 10 mm

Orientat al rendiment, el xassís s’ha rebaixat 15 mm per aconseguir més subjecció lateral

Light System (PDLS) i els pilots posteriors tridimensi­onals, units per una franja de llums led, també han estat enfosquits. Finalment, les llantes RS Spyder Design de 20 polzades en negre brillant setinat, les pinces de fre vermelles i les motllures en negre d’alta brillantor realcen encara més la imatge racing del cotxe. El color negre és igualment present en diversos detalls de la zona posterior, com el difusor i els tubs d’escapament.

A l’interior, el Macan GTS llueix uns seients esportius específics amb vuit tipus d’ajustament­s, reforços laterals més pronunciat­s per a una subjecció òptima en els revolts i alcantara a la part central. Altres materials prèmium com el cuir i l’alumini completen l’exclusiva presentaci­ó de l’habitacle del Macan GTS, amb un preu final a Espanya de 90.354 euros.

En opció hi ha frens amb recobrimen­t de carbur de tungstè (PSCB) o els carbonocer­àmics (PCCB)

 ??  ?? El sistema de control de l’amortiment PASM ha estat recalibrat de manera específica en el GTS
El sistema de control de l’amortiment PASM ha estat recalibrat de manera específica en el GTS
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain