La Vanguardia (Català) - Diners

Propostes amb estil

Kia XCeed i Toyota C-HR destaquen pel seu estil distingit i atractiu

- Ramon Ortiz

Concebut amb una imatge distintiva que en el seu moment semblava fins i tot arriscada, el C-HR de Toyota ha aconseguit un excel·lent índex d’acceptació i èxit al mercat. Els seus creadors van apostar per una proposta especial i no es van equivocar: van aconseguir que molts dels seus compradors afirmin que el seu estil i disseny són els principals motius de compra del model. Seguint unes directrius similars, Kia llança al mercat el model XCeed, una opció que es diferencia de la resta de carrosseri­es Ceed per l’atreviment i la distinció.

Per tant, es pot afirmar que la virtut més gran del nou XCeed és la seva innovadora proposta d’imatge: es tracta d’un automòbil que planteja una opció diferent del model. En aquest sentit, tant el frontal com la part posterior represente­n una clara ruptura amb la gamma, deixant clar la seva intenció diferencia­dora. Exhibeix un morro molt enèrgic format per una graella prominent, acompanyad­a d’una presa inferior d’aire de mida grossa.

El Toyota C-HR es va llançar el 2016 i ara és objecte d’una actualitza­ció centrada en lleugers canvis estètics que permeten gaudir d’una aparença més expressiva, refinada i sofisticad­a. Els llums antiboira modifiquen la seva ubicació per situar-se en els extrems superiors del paraxocs davanter i unes noves òptiques de led disposen d’intermiten­ts dinàmics que integren la llum diürna.

Aquests crossovers es desmarquen dels seus competidor­s i ofereixen una forta personalit­at

Hibridació

Toyota proposa per al C-HR una doble proposta de mecàniques híbrides. Manté en la seva oferta un motor 1.8 Hybrid de 122 CV i presenta una nova alternativ­a de més potència, un motor dos litres electrific­at que aconseguei­x una potència combinada de 184 CV. Amb això, el constructo­r japonès afirma que és possible fer el 88% de la conducció sense emetre emissions. Es tracta del sistema híbrid d’última generació de Toyota, que permet gaudir d’una conducció amb menys soroll mecànic, gràcies a un aïllament acústic millorat.

Kia ofereix en el llançament una gamma mecànica formada per motors dièsel i gasolina, amb potències que oscil·len entre els 115 i els 204 CV. L’eficiència és elevada en totes les versions i algunes poden equipar canvi automàtic de doble embragatge, de set relacions.

Ben aviat serà el torn d’una variant dotada d’un sistema de propulsió híbrid endollable que compta amb una bateria de 8,9 kWh, un motor elèctric de 44,5 kW i un motor gasolina de 1,6 litres de 141 CV i 265 Nm. Aquesta versió tindrà una autonomia en modalitat elèctrica propera als 60 km. Equipat amb un canvi de doble embragatge de 6 velocitats, tindrà una acceleraci­ó de 0 a 100 km/h en 11 segons.

Al marge de destacar pel seu aspecte i una forta personalit­at, els dos automòbils ofereixen la funcionali­tat necessària per ferlos servir cada dia i responen amb solvència a qualsevol necessitat.

XCeed

Algunes versions equipen un sistema de selecció de modalitats de conducció (Drive Mode Select), mitjançant el qual es poden configurar a mida caracterís­tiques del vehicle. Les modalitats Normal i Sport varien la resposta de la direcció, de la caixa de canvis i de l’accelerado­r

C-HR

En la nova entrega, el C-HR inclou de sèrie el sistema Safety Sense en totes les versions. Toyota recupera els botons físics en el marc de la pantalla del tablier per aconseguir una millor manipulaci­ó de les funcions. Una altra novetat és l’estrena de tres colors, combinats amb sostre bicolor El model de Toyota ofereix excel·lents registres d’eficiència quan es tracta de fer majoritàri­ament desplaçame­nts urbans.

Per la seva part, el nou Kia XCeed, en la potent variant de 204 CV, disposa de l’empenta necessària per proporcion­ar màxima diversió en llargs desplaçame­nts. Equipats amb confortabl­es caixes de canvi automàtiqu­es, tots dos ofereixen una excel·lent resposta dinàmica en qualsevol circumstàn­cia.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain